"Новият ден"

СнимкаСутрешният музикално-информационен блок "Новият ден" се излъчва всеки делничен ден от 6.00 до 10.30 часа, събота и неделя от 6.00 до 9.00 часа

Музикално-информационният блок на Радио Варна включва новини на всеки час, репортажи, интервюта, анкети по различни теми от социалния, икономическия, политическия и културния живот по Черноморието. Сервизна информация, спортни вести, културен афиш, фондова информация, кореспонденции от Добрич и Балчик.


За "Новият ден" работи екип от водещ на програмата, дежурен новинар и звукорежисьор.

Варненското море преди залез слънце

НОВИЯТ ДЕН в сряда, 21 февруари

Репортаж по сигнал от кв. "Галата" във Варна, където  токът непрекъснато прекъсва. Какъв е отговорът от енергодружеството? Професия „екскурзовод“ – разговор в Междунартодния ден на екскурзоводите с Бранимир Белчев;   HPV ваксината и ползите..

публикувано на 21.02.24 в 05:52

НОВИЯТ ДЕН на 20 февруари с Иван Барбов

"Ранното събуждане дарява човека със здраве, богатство и мъдрост“, е казал Бенджамин Франклин. Неговите думи можем да допълним с това, че събуждането с Радио Варна дарява с усмивка, добро настроение и също толкова добра информираност...

публикувано на 20.02.24 в 05:55

НОВИЯТ ДЕН на 19 февруари с Мариела Димитрова

Ремонтът по ул. Мир е към края си, но какво провокира живеещи и работещи в района да направят подписка и да подадат жалби до кмета и още общински инстанции – репортаж в 8.10 часа. Наближава 61-вата Щафетна обиколка на Радио Варна на националния..

публикувано на 19.02.24 в 06:24

НОВИЯТ ДЕН на 15 февруари с Иван Барбов

Казват че, който стане рано на 15 февруари и е с пълен портфейл и няма махмурлук, значи е и лош пияч и слаб любовчия. И тази сутрин обаче стдуиото на Радио Варна е пълно с настроение, кафето съвсем не е слабо, а Иван Барбов, Александър Йорданов..

публикувано на 15.02.24 в 06:15

НОВИЯТ ДЕН на 13 февруари с Иван Барбов

В Световния ден на радиото, още от ранни зори на любимите честоти ви очаква сутрешния екип на Радио Варна. За добрата информираност и доброто настроение на слушателите и тази сутрин са се погрижили Иван Барбов, Александър Йорданов и..

публикувано на 13.02.24 в 06:18

НОВИЯТ ДЕН на 12 февруари с Мариела Димитрова

Добо Мързов и Мариела Димитрова ви пожелаваме добро начало на деня и новата седмица! Акцентите ни днес в предаването са на тема здраве и безопасност.  БЕЗОПСНОСТ: За невидимите пешеходни пътеки във Варна, на места и необозначени ще чуем в репортаж..

публикувано на 12.02.24 в 06:29
Изглед към залива на Александруполи и остров Самотраки

НОВИЯТ ДЕН в петък, 9 февруари

Проблемите с нередовния междуселищен транспорт във Варненска област и с бездомните животни ще са тема на открито заседание днес на кметовете на общини и областния управител проф.Андрияна Андреева. Домакин на срещата ще е кметът на Община Вълчи..

публикувано на 08.02.24 в 15:43

"Новият ден" на 7 февруари

Предложение на Регионалното управление на образованието в Добрич за държавния план-приема за следващата учебна година предизвика масово обществено недоволство през последните дни в областния център. Според инспектората се налага закриването на..

публикувано на 07.02.24 в 06:18

НОВИЯТ ДЕН на 6 февруари с Мариела Димитрова

Темите в предаването днес: ХРАНАТА НИ: Очаква се днес Европейският парламент да разгледа и гласува законодателното предложение на ЕК за въвеждане на новите геномни техники на територията на Евросъюза. Това предложение вече беше прието от Комисията..

публикувано на 06.02.24 в 06:39

"Новият ден" в понеделник, 5 февруари

Да плащат ли студентите таксите си за втория семестър? Емилия Николова разговаря по темата с Доротея Николаева, заместник-председател на Националното представителство на студентските съвети.  Гост в студиото арх.  Максим Недков с идея за още..

публикувано на 05.02.24 в 06:28