"Свободен час"

СнимкаВсяка събота от 20.00 до 21.00 часа

"Свободен час" е младежкото предаване на Радио Варна. Подготвя се от ученици от различни гимназии във Варна. Подбират се теми, които вълнуват и занимават младите хора, които информират за различни събития във варненските  училищата, представят се постиженията на конкретни ученици в олимпиади, конкурси и състезания.
За матурите, за модата, за успехите, за проблемите, за нещата изобщо от света на тинейджърите.
Предаването се подготвя под ръководството на филолога и логопед Ася Стефанова.Еко пърформанс

На 15 юни, пространството около Националната астрономическа обсерватория и планетариум „Н. Коперник“ е част от грандиозен „Еко пърформанс“, който ще бъде съпътстван с театрални и арт ателиета, включени в специална програма. Събота ще се поведе и..

публикувано на 13.06.19 в 16:04

Внимание! Мария Лалева в студиото!

Революционна, мистериозна, емоционална и най-вече вдъхновяваща личност, събрала в себе си от всичко по много. Твърди се, че са ти необходими точно 7 секунди, за да прецениш човек. Е, аз имах повечко време и удоволствието да бъда до Мария..

публикувано на 08.06.19 в 14:10

Алек Алексиев - момчето на българския театър

С Алек Алексиев се уговорихме за интервю из Морската градина, но часът за него явно се оказва ранен...всъщност той се успа. Вече имахме зададен нов час и място за нашата среща. Мястото - едно от популярните заведения на плажа във Варна, а часът - късният..

публикувано на 08.06.19 в 10:10

Край морето с Мария Донева

Някъде из нашето ежедневие вярвам, че съществува малко вълшебно местенце. Там има „магазин за обли камъчета”, там спираш да крадеш, „любовта идва” с „шепа лъскави череши”, „има страшно” (но малко) и „тя се наслаждава на дъжда”. От това място идва и..

публикувано на 01.06.19 в 14:55

"Свободен час" на 23 февруари

Тази вечер в предаването ви срещаме с Мартина Велева , ментор в обучителна организация Джагадамба. Jagadamba  е обучителна организация, която съчетава в себе си програми за личностно развитие на деца и младежи, програми за сплотяване на семействата и..

публикувано на 23.02.19 в 15:05

В света на буболечките

Тази вечер в 20 влизаме в света на насекомите. Ще ви срещем с едни от най-чудноватите видове.  Буболечки Zoo "Насекомите те са красиви, те не винаги са опасни, не са толкова страшни за колкото ги имаме, срещат се изключително красиви видове, кaкто и..

публикувано на 02.02.19 в 21:05

Благотворителен коледен концерт „ЗА ПАВЕЛ ОТ ПРИЯТЕЛИ”

Коледа е най-дългоочакваният празник от всички. Денят се свързва с подаръци, голяма елха, вкусни сладки, филми и най-важното среща със семейството и с най-близките хора. Но освен да искаме и да очакваме от празника, можем и да дадем нещо от себе си.  Да..

публикувано на 08.12.18 в 19:05

Възможността в диагностицираната невъзможност

Съвременните цивилизовани общества се основават на принципите на хуманизма и демокрацията. В центъра на обществения интерес стои човекът - уникална личност със своите права и отговорности. Хората се раждат различни, но с равни права. Равнопоставеността на..

публикувано на 15.10.18 в 12:30

Злото е такова, каквото го обичам

Разговаряме с Цветлин Вълев. Първите му две книги „За мъртвите времето е без значение“ и „Убийците почиват в понеделник“, са прочетени от на 10 000 човека, а това го превръща сред един от най-четените онлайн романисти в България. През 2017 създава и третия..

публикувано на 01.10.18 в 10:30

Лупо и Тумба отговарят на въпросите на възрастните

"Лупо и Tумба" на Петя Kокудева получи национална награда "Христо Г. Данов" за принос в българската книжовна литература. Нейните книжки са любими на малки и големи и не случайно получава тази награда. Коя е Петя Кокудева? Петя Кокудева е родена..

публикувано на 24.06.18 в 10:00