Post Factum


СнимкаПредаването "Post Factum" се излъчва всеки делничен ден в ефира на Радио Варна от 17.00 до 18.00 часа.

Водещи: Валери Великов и Жоро Бекяров.
.
Да купя или да не купя? Това е въпросът

POST FACTUM с Валери Великов, на 2 март

Утре започва поредната придизборна кампания преди изборите на 2 април. Слушаме избиратели и политолози. Вицепремиерът Христо Алексиев, който е ръководител на Националното звено за цените на храните и председателят на Комисията за защита на..

публикувано на 02.03.23 в 15:39

POST FACTUM с Валери Великов, на 13 февруари

Гост в студиото е министърът на туризма Илин Димитров, който ще обясни какви ще акцентите в работата на министреството преди летния сезон. Качеството на строителството у нас и какво би се случило при трусове, подобни на тези в Турция и Сирия...

публикувано на 13.02.23 в 15:38

POST FACTUM с Валери Великов, на 9 февруари

Втора група от доброволци излетя със самолет за Истанбул преди час. Тя се се присъедини към първата група, която от началото на седмицата участва в търсенето на оцелели и разчистването на отломките след силните трусове в Турция. Подробности очакваме, пряко..

публикувано на 09.02.23 в 16:41

POST FACTUM с Валери Великов, на 7 февруари

"Трагедията е голяма", обобщава картината в Турция след земетресението сънародникът ни Илхан Карабулут, който живее в Истанбул. Карабулут познава отлично района на бедствието, където е един от първите екскурзоводи. "Хатай е най-пострадалият от..

публикувано на 07.02.23 в 15:07

POST FACTUM с Валери Великов, на 30 януари

Икономическата комисия в НС заседава в този час, като основната точка в дневния ред е приемане за второ четене на промените в Кодекса за застраховането. Тези промени станаха причина за недоволство сред застрахователи и транспортния бранш. Те са..

публикувано на 30.01.23 в 16:10
Тежката папка

POST FACTUM с Валери Великов, на 9 януари

Не мога да си представя по-тъжна гледка от Варна през зимата. Голяма скука. Друго си е в София. Там, дори, когато скучаят, го правят по-енергично. На софиянеца като му доскучее отива пред парламента, поглежда надолу към криво наредените жълти..

публикувано на 09.01.23 в 15:46
Именикът Йордан извади кръста от морската вода край

POST FACTUM с Валери Великов

Богоявление: Кои бяха късметлиите, спасили кръста във Варна и Балчик? Репортажите са на Ваня Славова и Албена Иванова. В сутрешния блок „Новият ден“ Богдан Милчев от Института за пътна безопасност коментира, че магистралите у нас са опасни, не..

публикувано на 06.01.23 в 15:31

POST FACTUM с Валери Великов, на 4 януари

Валери Божинов ще играе във ФК "Добруджа". Божинката се очаква в Добрич в началото на следващата седмица. Доколкото разбрах от различните публикации по темата, все още не е съвсем сигурно, но да кажем, че вероятността е над 80 процента. Може би на..

публикувано на 04.01.23 в 15:29
И годината е...

POST FACTUM с Валери Великов, на 3 януари

Вие си мислите, че сме посрещнали 2023 година, но на варненското летище мислят доста по-напред в бъдещето. Те посрещнаха 2032 година. Това разбираме от светещите цифри, поставени на разклона за летището, които вече бяха увековечени в снимки и..

публикувано на 03.01.23 в 15:39
Димитър Списаревски (1916 –1943)

POST FACTUM с Валери Великов, на 20 декември

Очаква се проблемът с Белодробната болница да влезе като извънредна точка в дневния ред на утрешната сесия на Варненския общински съвет. Днес от БСП обявиха, че ще поискат оставките на кмета Иван Портних и председателя на Общинския съвет Тодор..

публикувано на 20.12.22 в 15:26