Актьорът Христо Петков: Понякога се чувствам като директор на водопад

Много емоции, пълни зали и вълнуващи срещи с българите зад граница преживя екипът на филма „Смирен“ по време на турнето си в САЩ.   Дългоочакваният игрален дебют на документалиста Светослав Драганов предизвика дискусии, но и припомни на публиката..

обновено на 23.03.23 в 22:05

Andy Marshall (SAOR): "Природата трябва да се уважава"

Интервю с Andy Marshall (SAOR) SAOR означава „свободен” на шотландски келтски. С него Andy Marshall изразява своите творчески търсения, подхранвани от историята и природата на Шотландия. Проектът е вече с пет албума от 2013 до сега. Последният..

публикувано на 23.03.23 в 22:05
Димитър Куманов

Димитър Куманов: Ветрогенераторите в Черно море застрашават туризма и риболова

Появата на ветропаркове в Черно море ще застраши риболова и ще бъде пречка за туризма. Това мнение изрази инж. Димитър Куманов от сдружение "Балканка". Той е един от хората, които стават причина да бъде спрян законопроектът, който регламентира..

публикувано на 22.03.23 в 08:30

Режисьорът на „Жмичка“ за най-близките ни хора: Купете им цветя и им кажете, че ги обичате!

Читалище “Паисий Хилендарски“ в Балчик беше снимачна площадка на късометражния филм на режисьора Росица Траянова. Лентата е посветен на нейната баба, а Балчик е неслучайно избран. Това е родният й град. Росица Траянова е известна на..

публикувано на 21.03.23 в 08:00

"Морски притчи" - изложба на Светлин Ненов

"Мастило синьо морето е разляло до хоризонта - граница лъжовна примамва нежно, приласкава, а душата ми на пясъка остава." Цитатът е част от стихотворението „Душата ми на пясъка остава“. Истинско любовно обяснение към морето на художника Светлин..

публикувано на 20.03.23 в 08:55

Валери Йорданов: Нередностите в Народния театър са огледало на всичко, което се случва в държавата

Протестно шествие организира в четвъртък новосъздаденото "Движение за култура", в което влизат поддръжници на уволнения от Народния театър режисьор Александър Морфов . Освен за оставката на директора на театъра  Васил Василев, те настояват за..

публикувано на 18.03.23 в 09:00

Steve Vai: Ограниченията са единствено в главите ни

Интервю със Steve Vai Steve Vai е известен със своя експериментаторски дух, по отношение не само на музиката, но и на техниката и инструментите, които използва. Така неговият гений ражда изумителната китара „Hydra”, която ще видим и на 25..

публикувано на 17.03.23 в 08:15

Иван Грошев: Морският туризъм е двигателят на туризма

Съвместна реклама на държавата с големи туроператори е най-ефективната, а ние разчитаме на просия. Това каза Иван Грошев, председател на Асоциацията на инкаминг агенциите. Той е туроператор и работи с най-известните фирми от Германия. Представете си един..

обновено на 15.03.23 в 12:36
Жечка Кираджиева

Флашмоб, пътуваща библиотека и вълшебни куфарчета по повод 140 години библиотека във Варна

Поредица от празнични прояви организира Детския и средношколски отдел към Регионалната библиотека „Пенчо Славейков“ във Варна. Поводът - 140 години от основаването на библиотеката, които се навършват на 21 март. В началото на март започна..

публикувано на 14.03.23 в 07:55

Плакатите на Людмил Чехларов

„Плакатът“ е най-новата изложба, която беше открита в Градската художествена галерия „Борис Георгиев” във Варна. Тя показва творчеството на един от може би най-известните плакатисти в България – това на Людмил Чехларов. Плакатите, които са подредени в..

публикувано на 13.03.23 в 08:00