Отличен 6

СнимкаПредаването за образование на Радио Варна "Отличен 6" се излъчва всеки всеки четвъртък от 11:00 до 12:00 часа. Автор и водещ Валерия Василева.

Валерия Василева е журналист, автор и водещ на телевизионни и радио предавания и експерт „Връзки с обществеността” с вече 20 години професионален стаж, магистър по психология, сертифициран интегрален лайф коуч или консултант по личностно развитие.
Снимка

Речник на българския език, Издателство на БАН

Отличен 6 на 27 май: Доцент Надежда Костова от БАН за словното богатство на българския език

В седмицата, която е под знака на 24 май - светлият български празник на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност, гост на предаването "Отличен 6" е доцент д-р Надежда Костова - секретар на..

публикувано на 27.05.21 в 12:15
д-р Елена Колева и д-р Севдалина Георгиева, СМБ-Секция Варна

Отличен 6 на 13 май: Съюзът на математиците в България разработва интерактивни уроци със свободен достъп

Проектът “ Математика в електронна среда Geogebra Activity/Classroom (M ૯ GA) ” на Съюза на математиците в България – секция Варна спечели грант от 39 950 лв. като един от одобрените 15 проекта в конкурса „Онлайн учене“ по програма „Следващите 10..

публикувано на 13.05.21 в 12:05
ИУ-Варна

ОТЛИЧЕН 6 на 15 април: Университетите включват все повече студенти и докторанти в научни проекти и форуми

В предаването гостуват преподаватели и студенти от Икономически университет - Варна, където в навечерието на Седмицата на правото бяха проведени поредица от уебинари на тема "Правен режим на електронните документи" за преподаватели, служители от..

публикувано на 15.04.21 в 12:05
Дом-паметник

ОТЛИЧЕН 6 на 18 март гостува на Дом-паметник "Й. Йовков" - Добрич

Гостуваме виртуално на Дом-паметник "Йордан Йовков" - Добрич . Наш домакин е г-жа Кремена Митева - главен уредник на музейния комплекс, която разказва за 40-годишната история на дома-паметник, за събитията, с които отбелязаха 140 години от рождението на..

публикувано на 18.03.21 в 10:02
Радио Варна,

40 години СУ "Гео Милев" Варна: Проект "Активно учителство"

Гост на предаването е Снежана Пометкова - преподавател по "Биология и здравно образование" и председател на клуб "Активно учителство" в СУ "Гео Милев", гр. Варна. Клубът е част от Европейска мрежа за учители – лидери и ще отбележи 10-та годишнина от..

публикувано на 11.03.21 в 10:05

"Отличен 6" на 11 февруари с Валерия Василева

Гост на предаването е психологът и психотерапевт Людмил Стефанов, основател на центъра "Аз и ние". Основен фокус на разговора е психоемоционалната страна на осиновяването. Психологът, чиято втора академична специалност е философията, е сред лекторите, които..

публикувано на 11.02.21 в 10:47

"Отличен 6" на 4 февруари с Валерия Василева

Гост на предаването е Мариела Станулова - майка на две деца, която преди няколко години основа  Академия за родители , за да подкрепи всички настоящи и бъдещи майки и татковци в адаптирането към новата им житейска роля. Академията проведе 90 безплатни..

публикувано на 04.02.21 в 10:46

"Отличен 6" на 28 януари с Валерия Василева

В предаването днес от 11 часа гостува психотерапевтът Цветелина Йосифова. Тя е един от инициаторите за създаването на kabinet.bg и втора година е част от екипа на тази виртуална консултативна практика, която предлага безплатни пет сесии за..

публикувано на 28.01.21 в 10:09

"Отличен 6" на 14 януари с Валерия Василева

Гост на предаването проф. Христо Найденски, ръководител на Департамент "Инфекциозна микробиология" в Института по микробиология "Стефан Ангелов" на БАН. Как е устроен светът на микроорганизмите, как влияе човекът върху него и какви последствия търпи...

публикувано на 14.01.21 в 10:52
Радио Варна,

"Отличен 6" на 26 ноември: Трета педагогическа конференция "Клъстери и иновации" в ТУ-Варна

Гост на предаването е Параскева Люцканова - директор на детска градина "Маргаритка" в град Варна и ръководител на проект, който беше представен с два доклада на Третата педагогическа конференция "Клъстери и иновации", организирана от Технически университет..

публикувано на 26.11.20 в 09:15