"Море и бряг"

Снимка"Море и бряг" се излъчва всяка сряда, от 11.00 до 12.00 часа, в ефира на Радио Варна.

Предаването "Море и бряг" е за всички, свързали живота си с морето.
Ще чуете: морски новини,  интересни събеседници и актуални репортажи. Автор и водещ: Валери Великов

Най-добрият приятел на никулденските шарани

"Море и бряг" с Валери Великов, на 7 декември

В следникулденското морското предаване днес ще чуете: Изследване на „Активни потребители”, публикувано в сайта на националната асоциация, определи съдържанието на веществото хистамин в тъканите за риба, закупена в търговската мрежа в София...

публикувано на 07.12.22 в 09:30
Корабът „Царевна”, блокиран в пристанището на Мариупол

"Море и бряг" с Валери Великов, на 13 април

17-те български моряци на борда на кораба „Царевна“, блокирани в Мариупол, са добре, потвърдиха за БНР от Министерството на външните работи. От там уточняват, че със сънародниците ни се поддържа непрекъсната връзка. По-рано тази седмица, в понеделник, до..

публикувано на 13.04.22 в 10:10

"Море и бряг" с Валери Великов, на 23 март

Има ли реална опасност от украинските мини? Слушаме контраадмирал Кирил Михайлов - командир на ВМС, директорът на ИАРА Христо Панайотов и председателят на Сдружение "Черноморски изгрев" Емил Милев. Днес се навършват 58 години от плаването на..

публикувано на 23.03.22 в 10:28

"Море и бряг" с Валери Великов, на 16 февруари

Развитието на Пристанище "Варна" трябва да е свързано и да подпомага  развитието на града и областта, то трябва да е в симбиоза с града - това стана ясно след проведеното обсъждане на различните варианти на проекта за пристанище Варна на..

публикувано на 16.02.22 в 10:15

"Море и бряг" с Валери Великов, на 12 януари

Развитието на пристанищата във Варна и Бургас, районът на Морска гара и заведенията там, бъдещето на кораба „Вера Су“, конкурсите за шефове в ДППИ и пристанищата, Морската стратегия. Това са темите в интервютата със заместник-министъра на..

публикувано на 12.01.22 в 09:28

"Море и бряг" с Валери Великов, на 8 декември

Днес прокурори се качват на борда на "Вера Су" за да извършат оглед. Все още обаче съдбата на кораба остава неясна. Операцията по спасяването му бе оценена на близо 3 милиона лева. Ако до края на седмицата корабособственикът и застрахователят не..

публикувано на 08.12.21 в 08:59

"Море и бряг" с Валери Великов, на 24 ноември

Първо и само по Радио Варна: Председателят на Националния борд за разследване на инциденти в транспорта към МС Христо Христов. Бордът има срок от една година за да излезе с доклад за проблема с кораба "Вера Су", съобщи Христов, който ще отговори и..

публикувано на 24.11.21 в 10:09

"Море и бряг" с Валери Великов, на 10 ноември

От Асоциацията на производителите на рибни продукти „БГ ФИШ“ настояват за намаляване на ДДС за рибата. С колко и защо? Отговорите са от изпълнителния директор на асоциацията Йордан Господинов. На 8 ноември се навършиха 109 години от успешната..

публикувано на 10.11.21 в 08:44

"Море и... тор" с Валери Великов, на 20 октомври

Вера и нейната почти истинска история /коментар на водещия/. Точно един месец се навършва днес, откакто турският кораб, натоварен с над 3 000 тона азотен тор, заседна в морето край местността „Яйлата“ - обобщение на Мая Щърбанова. Дарина Иванова..

публикувано на 20.10.21 в 09:10
Корабът

"Море и бряг" с Валери Великов, на 13 октомври

Най-вероятно след седмица Варненският апелативен съд ще гледа делото, в което капитана и втория помощник-капитан на кораба „Вера Су” ще обжалват постоянните си мерки за неотклонение. Това съобщи за Радио Варна председателят на Българската асоциация на..

публикувано на 13.10.21 в 09:00