Улица "Събота"

На улица "Събота" винаги грее слънце. На нея никой не бърза за никъде, но всеки стига там, за където е тръгнал.

"Улица СЪБОТА" е предаване на Радио Варна за всичко хубаво, което пропускаме в забързаната работна седмица.

Всяка събота от 15.00 до 17.00 часа с Олга Карова и Добо Мързов.

Слушайте ни и онлайн: http://player.bnr.bg/?p=6

Искра Проданова с покана за медитативна разходка в градска среда

Идеята зад събитието "Oscillation Practice" е проста: с две крачки напред и една крачка назад да бъде извървяно разстоянието от приблизително един километър в медитативно състояние от Пантеона до Слънчевия часовник. Поканата идва от..

публикувано на 11.03.23 в 15:30

Nikolina NU: Не бих могла да огранича музиката си само в един жанр

Nikolina NU (Николина Терзиева) е едно от новите имена на варненската алтернативна сцена, които търсещите интересна авторска музика би трябвало да следят отблизо. Тя попадна в радара на Emergence Art Fest и преди дни закри първото му..

публикувано на 09.03.23 в 07:10
Лондон / Великобритания, 2021

Нов цветен облик за района на "Севастопол"

Варна е първият от 19-те европейски града, участници в инициативата AsphaltArt на Bloomberg Philanthropies (между тях са Брюксел, Хелзинки, Мадрид, Рим, Осло и Атина), който отправя Отворена покана за градски художници "Рисунка на асфалт" към..

публикувано на 25.02.23 в 16:39

Мерси, няма смисъл - неизречените думи на Елизабет Калинова

Свири на тамбура, рисува, пише стихове. Твърди, че най-естествено се изразява чрез музиката, но поезията казва това, което тя не смее да изрече на глас. Елизабет Калинова завършва Националната гимназия по хуманитарни науки и изкуства..

публикувано на 19.02.23 в 23:27

Виртуално колоездене – спортът среща новите технологии

Зимните месеци са истинско предизвикателство за изкушените от колоезденето. Метеорологичните условия през сезона невинаги им позволяват да практикуват любимия си спорт на открито и велосипедите най-често се озовават в мазето, на балкона..

публикувано на 30.01.23 в 11:40
Дария, Адриана и Явор

Предколеден следобед... на улицата

Следобедът на Бъдни вечер за едни е време за готвене и приготовление на празничната трапеза. За други е миг, в който да седнат с чаша чай и да си починат от работния режим. За трети е момент за приятелска сбирка с чаша бира в ръка и споделяния за..

публикувано на 24.12.22 в 15:00

Николай Христов-Кайо: Най-големият подарък за мен е да видя приятелите си на изложбата

Николай Христов-Кайо е отдаден на много страсти в живота си, една от които е рисуването. На 19 декември в Арт салона на Радио Варна той открива третата си самостоятелна изложба под надслова "Black & Wine" - игра на думи, която намеква както за..

обновено на 18.12.22 в 14:16

Коледният базар в градинката с фонтаните до Община Варна се завръща

Коледният базар в градинката с фонтаните до Община Варна се завръща за втора поредна година, за да ни донесе много греяно вино, ароматни сладкиши и разнообразие от сгряващи душата кулинарни изкушения. "Българска стрийт фууд асоциация" -..

публикувано на 03.12.22 в 15:30

Нов видео подкаст разкрива тайните на музиката

"Тайните на музиката" е видео подкаст, част от безплатната онлайн платформа за музикално обучение Omni's Cool , която съдържа безплатни упражнения за четене на ноти , слухови упражнения и упражнения за разпяване . Целта на подкаста е..

публикувано на 23.11.22 в 17:52

"Вървя с теб" - новият сингъл на Chillov

По-малко от три месеца след излизането на албума "How Happy We Are?" Chillov (Цветан Момчилов) представи новия си сингъл "Вървя с теб" . Песента е първата в дискографията на варненския артист, изпята на български език, и е посветена на..

публикувано на 14.11.22 в 15:20