С "Хоризонти" към Карнавала на Венеция

В предаването за туризъм и приключения "Хоризонти" днес пътуваме към Венеция, за да научим повече за прочутия Карнавал на града. По традиция, наложена от християнството, пищните тържества продължават две седмици до вторника преди Пепелявата сряда - до..

публикувано на 10.03.23 в 10:45

С "Хоризонти" изучаваме вуду в Бенин

В предването за туризъм и приключения днес ни гостува Биляна Вранчева, български пътшественик със свой блог. Тя се стреми да посети колкото може повече страни по света и да научи повече за местните хора. Едно от най-запомнящите се нейни пътувания е до..

публикувано на 24.02.23 в 09:18

С "Хоризонти" към невероятния свят на Борнео

Пътуваме към невероятния свят на Борнео - третият по големина остров в света. Птици носорози, цветя рафлезия, диви орхидеи, гигантски пеперуди, хищни растения, човекоподобни орангутани и други причудливи същества - там природата наистина се е развихрила,..

публикувано на 17.02.23 в 09:41

С "Хоризонти" пътуваме към Полша

В днешното издание на "Хоризонти" пътуваме към Полша. Ще научим повече за Краков и неговите околоности и забележителности като солната мина. Ще разберем от първо лице какво е усещането в "Аушвиц" и защо поляците държат да се знае за нацисткия концлагер. Наш..

публикувано на 10.02.23 в 10:12

С "Хоризонти" се изкачваме високо в Перу

Пътуваме към страхотни места в Перу, за да достигнем близо 5000 метра надморска височина. Ще научим повече за националния парк „Уаскаран“, езерото 69 и планината Рейнбоу, все не сред най-известните забележителности на тази иначе много туристическа..

публикувано на 03.02.23 в 09:31

С "Хоризонти" към езерото Гарда с музикантите от "Анима"

Днес ще пътуваме до едно от най-впечатляващите езера в Европа - Гарда, както и неговите околности. Ще разберем, че лимони могат да се отглеждат и в подножето на Алпите и в тяхна чест съществува градчето Лимоне. Ще научим и как за около 2 часа можем да..

публикувано на 13.01.23 в 09:48

В "Хоризонти" съпреживяваме футболната радост на Аржентина

В последното издание на "Хоризонти" за тази година съм избрал да съчетаем емоцията от пътуването и футболната страст. Преди дни световната титла стана притежание на Аржентина и днес събеседник ми е една варненка, която водена от пристрастията си към Лео..

публикувано на 23.12.22 в 08:54

С "Хоризонти" към катедралата в Улм

Днес оставаме в Европа и се впускаме в дебрите на културно -историчесия туризъм. Ще научите повече за една от най-високите катедрали в света. Ще бъдем в германския град Улм, а там наш водач ще бъде Камен Костакиев, пътшественик с много опит, знания и..

публикувано на 03.06.22 в 09:02

С "Хоризонти" плаваме към Додеканезите

Настъпва сезонът, в който все по-често се обръщаме към морето. Ще ви представя пътуващия художник-маринист Светозар Арнаудов-Зари. В последните години той не се задържа дълго у нас. След като сбъдва мечтата си да има собствена яхта събира впечатления..

публикувано на 20.05.22 в 08:44

С "Хоризонти" към Царството на зелениката

Днес ще ви разкрия Царството на зелениката. Това е една колкото лесна, толкова и уникална екопътека в Странджа. Зелениката е ендемичен вид, съществуващ на нашата планета милиони години, а единственото време, в което може да се види как цъфти е втората..

публикувано на 13.05.22 в 08:42