В Рим по стъпките на светите братя Кирил и Методий

Рим е един специален за българите и изобщо за славяните маршрут. В предаването за туризъм и приключения "Хоризонти" посещаваме най-важните места, които са свързани с делото и живота на светите братя Кирил и Методий. Векове назад ни връща..

обновено на 29.05.23 в 11:30

С "Хоризонти" към местата на Св. Св. Кирил и Методий в Рим

В предаването за туриъм и приключения днес се пренасяме в Рим за един специален за българи и изобщо славяни маршрут. Ще посетим най-важните места свързани с делото и живота на светите братя Кирил и Методий. Векове назад ни връща Катерина Георгиева, която..

публикувано на 26.05.23 в 09:51

Ливан - дестинация за много вкусове

Ливан и неговата столица Бейрут все повече не са символ на размирици и военна обстановка. В това се убеди и Стефан Грозев, който наскоро посети за втори път тази малка, но много интересна страна. Силните страни на Ливан са природата, дългият летен..

публикувано на 19.05.23 в 14:45

С "Хоризонти" към Бавария и стила Фахверк

В предаването за туризъм и приключения пътуваме към германското градче Милтенберг, към което човек няма как да остане равнодушен с тази характерна архитектура и облик. Това е стилът Фахверк, който моожем да намерим в поне два туристически маршрута. За тях..

публикувано на 19.05.23 в 09:27

С "Хоризонти" опознаваме Фарьорските острови

В днешното издание на "Хоризонти" с Мариана Константинова, която печели комплименти за нейния туристически блог съпреживяваме Фарьорските острови. Особено място, което по скромно мнение не е за всеки. На север, студено, ужасно ветровито, често дъждовно, но..

публикувано на 05.05.23 в 09:13

С "Хоризонти" към гостоприемния Ливан

Столицата на Ливан Бейрут някога е била обявена за Париж на Близкия изток, преминава през много превратности, и сега, въпреки кризата и доскорошните конфликти връща бляска си. В това се убеди и българският пътешественик Стефан Грозев Слушайте "Хоризонти" с..

публикувано на 28.04.23 в 09:06

С "Хоризонти" опознаваме Карибския живот

Слънце, плаж, коктейли и много спокойствие. Това ще намерят пътуващите до Антигуа и Барбуда. Бившата британска колония е съставена от 3 острова в Карибско море. Гостува ни Станислав Станков. Един българин, който обича да пътува и досега е посетил над 40..

публикувано на 21.04.23 в 09:06

С "Хоризонти" към Мароко на море и океан

Днес пътуваме към Мароко. В компанията сме на Петър Богданов, който за втори път посети тази интересна и отворена за туристи страна. Ще научим за заблежителностите на Маракеш, ще се пренесен на Атлантическия бряг в Агадир, а  и ще получим един поглед върху..

публикувано на 07.04.23 в 09:48

С "Хоризонти" към Виена - имперското сърце на Европа

Градът на музиката, както най-вече е известна Виена привлича с имперското си минало, културата и изкуството, модерния живот и условия за туризъм от най-висока класа. Не случайно за трети път през последните пет години зае първото място в Глобалния индекс..

публикувано на 31.03.23 в 09:17

С "Хоризонти" откриваме Панамския канал

В предаването за туризъм и приключения пътуваме към Панама, държава разположена едновременно в Северна и Южна Америка, разделяна от прочутия канал. Столицата Панама Сити е съставена от 3 градчета. Модерната част е с много небостъргачи. Другите две са..

публикувано на 24.03.23 в 08:17