Пускат иновативна платформа за обучение на кадри в ресторантьорската и хотелиерската индустрия

Иновативна платформа Chef&Gastro ще предоставя програми за обучение, самообучение и квалификация на кадрите в ресторантьорската и хотелиерската индустрия. Зад идеята стоят професионални готвачи и професионалисти с опит у нас и по света..

публикувано на 04.10.23 в 07:45

Телерик Академия отвори приема за безплатни обучения във Варна по IT и за тази учебна година

Започна приемът за безплатно обучение по програмиране и дигитални умения за ученици от 3-ти до 12 клас към най-голямата учебна платформа у нас, Училищната Телерик Академия. Кандидатстването е отворено онлайн през сайта на академията за..

публикувано на 18.09.23 в 12:00

Липса на капацитет на мрежата за пренос на ток затруднява инвестициите във ВЕИ

Ръстът на инсталираните мощности за производство на електроенергия от възобновяемите енергийни източници (ВЕИ) води до затруднено присъединяване на обекти към електроразпределителната мрежа. За това съобщават от ЕРП дружеството, което..

публикувано на 14.09.23 в 14:05

Цифровият двойник на Варненския залив - на едни очила с виртуална реалност и AI разстояние

Екологично приложение за т.нар. гражданска наука ( citizen science ) -  I SEE SEA, представят днес - 14 юли, във Варна. В него граждани ще могат да подават сигнали за замърсявания, струпване на медузи и други явления, свързани с чистотата и..

публикувано на 14.07.23 в 11:00

От финтех до иновативни храни - младежкото предприемачество у нас расте все повече

Проекти в областите финтех, протеинови храни, електронна търговия, рециклиране, виртуална реалност в туризма, приложения на изкуствен интелект, реклама, електромобилност, образование, музика и изкуства, технологии в здравеопазването, родителство,..

публикувано на 28.06.23 в 12:00

Изкуственият интелект и писането - акцент на Digital4Varna

Повече от 15 експерти ще споделят знания и опит за постигането на по-силен ефект в онлайн присъствието на конференцията  Digital4Varna. В свят, в който милиарди хора използват интернет всеки ден, SEO - оптимизацията на текстове, играе жизненоважна..

публикувано на 21.06.23 в 09:00

Самуил Петков: Хората вече заемат централна роля в комуникацията

В последните години фокусът в рекламните послания се насочва повече към потребителите и към подобряване на качеството на живота в общностите. Това коментира Самуил Петков - преди години част от екипа на ученическото младежко предаване "Свободен час" на..

публикувано на 18.04.23 в 10:00

В МГ Варна рестартират работата на STEM центъра си

Близо година след като в Математическата гимназия "Д-р Петър Берон" във Варна заработи STEM центъра за креативни индустрии, работата на учениците в него не спира. Изграждането на центъра струваше около 300 хил. лв. национално финансиране и други 40 хил...

публикувано на 20.02.23 в 12:00

Нова социална мрежа обединява любителите на спорта

Нова онлайн платформа обединява професионални спортисти, професионални треньори и инструктори и любители. Това е един вид социална мрежа, която свързва всички, които имат отношение към активния и здравословен начин на живот. С времето в нея ще бъдат..

публикувано на 13.02.23 в 13:24

Фондът на фондовете в търсене на млади предприемачи из страната

Фондът на фондовете започва набирането на кандидатури на младежи по проект за насърчаване на младежкото предприемачество. Ще бъдат обхванати младежи от 10 града. Началото е в Пловдив, а във Варна семинарът ще бъде в края на юни , каза за Радио..

публикувано на 13.02.23 в 08:09