Гравитация НУЛА

СнимкаПредаването "Гравитация НУЛА" се излъчва всеки петък от 14.00 до 17.00 часа

В рамките на три часа информация за случващото се в арт сферата в града и региона, както и актуални теми от страната и света. Във фокуса на вниманието ни са най-стойностните и любопитни събития и проекти.

Гравитация нула – защото мисълта е безтегловна! Зона за 7 и повече изкуства!

Автори и водещ - Светлана Вълкова.

В "Гравитация нула" на 23 февруари

В „Гавитация нула” днес 23 февруари -   С премиера на оперетата „Българи от старо време“ варненската опера отбелязва националния празник – датите са 1 и 2 март – гости в студиото режисьорът Николай Априлов и Владислав Карамфилов – Въргала;..

публикувано на 23.02.24 в 12:59

ГРАВИТАЦИЯ НУЛА на 16 февруари със Светлана Вълкова

Проф. Марио Хосен, артистичен директор на ММФ "Варненско лято", с акценти в тазгодишното издание на форума Писателката Здравка Евтимова представи във Варна новата си книга „Луничави разкази“ Предстои 20-то издание на Европейския музикален..

публикувано на 16.02.24 в 11:43

ГРАВИТАЦИЯ НУЛА на 9 февруари със Светлана Вълкова

Какво решиха варненските общински съветници от Комисията по култура За ремонта на Сцена „Филиал“ на ДТ „Стоян Бъчваров“ и първите премиери в театъра и операта "Тийн“ - младежко представление на Арт група "Театрално забавление" “Тъга по..

публикувано на 09.02.24 в 12:26
Автор: AI

ГРАВИТАЦИЯ НУЛА на 2 февруари със Светлана Вълкова

Ще бъде ли запазена мозайката в сградата на автогарата и скулптурата пред нея – коментар на заместник-кмета на Община Варна Павел Попов Две зали за сценични изкуства и реконструкция на Летния театър са заложени в Плана за интегрирано развитие..

публикувано на 02.02.24 в 12:13
Автор: Милко Божков

ГРАВИТАЦИЯ НУЛА на 26 януари със Светлана Вълкова

Д-р Павлина Върбанова коментира резултатите от кампанията „Думи на годината“ Ново: Оградата на къщата на бул. "Сливница" 20 е паметник на културата, а петиция настоява за връщане на двора в оригиналния му вид Изложба №5в школа „Дедал“..

публикувано на 26.01.24 в 11:00
Сцена от мюзикъла

ГРАВИТАЦИЯ НУЛА на 19 януари със Светлана Вълкова

Какво предстои на Кукления театър във Варна през 2024-та - разговор с директорката Вера Стойкова Драматичният театър в Ловеч вече ще носи името на Борис Луканов Актуалните изложби във Варна и региона: „Vanko и приятели“, посветена на Ванко..

публикувано на 19.01.24 в 11:50
автор: Ирена Димитрова

ГРАВИТАЦИЯ НУЛА на 12 януари със Светлана Вълкова

"Disconnected" – 21-годишната рускиня Мария Голубцова направи филм за украинско семейство по време на войната „Танцуващият по въже Homo Ludens – Онник Каранфилян“ – премиера на книгата и среща с художника във Варна Изложба на деца в арт..

публикувано на 12.01.24 в 11:50

ГРАВИТАЦИЯ НУЛА на 5 януари със Светлана Вълкова

Александър Секулов и „Корабът на сирените“: Искам да разказвам истории, в които няма време, а в морето наистина не усещаш как времето тече „И един ден, когато стана писател…” от Филип Трифонов: Скелетите на кахърното изкуство бяха извън неговия..

публикувано на 05.01.24 в 10:51
автор: Милко Божков

ГРАВИТАЦИЯ НУЛА на 29 декември със Светлана Вълкова

И този път в последното за 2023-та година предаване ще припомним някои поучителни, важни, смислени или интересни истории, събития, срещи. И, разбира се, хора, които се опитват да променят културната ни среда чрез своя талант, усилия и непрестанна..

публикувано на 29.12.23 в 11:28
автор: Петя Константинова

ГРАВИТАЦИЯ НУЛА на 22 декември със Светлана Вълкова

Емилия Милушева представи в Добрич новата си книга „Да погалиш хоризонта“, чрез която ще се разходим до любопитни кътчета на нашата планета Почина Соня Рув – съпругата на Петър Увалиев, припомняме откъси от интервюта с нея в архива на Радио Варна..

публикувано на 22.12.23 в 11:24