Гравитация НУЛА

СнимкаПредаването "Гравитация НУЛА" се излъчва всеки петък от 14.00 до 17.00 часа

В рамките на три часа информация за случващото се в арт сферата в града и региона, както и актуални теми от страната и света. Във фокуса на вниманието ни са най-стойностните и любопитни събития и проекти.

Гравитация нула – защото мисълта е безтегловна! Зона за 7 и повече изкуства!

Автори и водещ - Светлана Вълкова.

ГРАВИТАЦИЯ НУЛА на 17 март със Светлана Вълкова

191 проекта са подадени към варненския Фонд „Култура“, резултатите се очакват след седмица Поддръжниците на уволнения от Народния театър Александър Морфов създадоха „Движение за култура“ – говори актьорът Валери Йорданов Акценти в програмата на..

публикувано на 17.03.23 в 13:25

ГРАВИТАЦИЯ НУЛА на 10 март със Светлана Вълкова

Изложбите с пролетен акцент през седмицата във Варна Плакати на Людмил Чехларов – дарение на Художествената галерия в Добрич – гостува във Варненската градска галерия „Скулптура и други неща 2” на проф.Стефан Лютаков: Нима не можем да..

публикувано на 10.03.23 в 13:25

ГРАВИТАЦИЯ НУЛА на 3 март със Светлана Вълкова

Как Варна чества Националния празник на България 60-та Щафетна обиколка на Радио Варна, посветена на 3 март – репортаж „Чалга“ – нов филм на Мариан Вълев, сниман с мобилен телефон Младата актриса Вилиана Димитрова за театъра и морето..

публикувано на 03.03.23 в 12:49

ГРАВИТАЦИЯ НУЛА на 24 февруари със Светлана Вълкова

Световната оперна прима Соня Йончева ще пее във Варна на 31 август в Опера в Летния театър Племенницата на Юлия Огнянова, варненката Мария Гинева, обработва безценния архив на легендарната режисьорка "Послания" - съвременен танцов..

публикувано на 24.02.23 в 13:20

ГРАВИТАЦИЯ НУЛА на 17 февруари със Светлана Вълкова

„Гледай народната работа повече от всичко друго“ – как Радио Варна се включва в националните чествания по повод 150 години от гибелта на Васил Левски "Изкуството - нужда и надежда за украинските деца" – фотографска изложба в Арт салона на..

публикувано на 17.02.23 в 13:25

В "Гравитация нула" на 10 февруари

В предаването за концентрирана култура "Гравитация нула" по Радио Варна с Мартин Николов: Държавен куклен театър – Варна с две номинации за театралните награди „Икар” – гости в студиото Вера Стойкова, директор на театъра и актьорите Евгения..

публикувано на 10.02.23 в 13:13

В "Гравитация нула" на 27 януари

В предаването на Радио Варна за концентрирана култура "Гравитация нула" днес, 27 януари: -  Актьорът Михаил Мутафов; -   Кастинг във Варненската опера за световната премиера на мюзикъла „Калас и Онасис” по музика, сценарий и текст на..

публикувано на 27.01.23 в 13:16
автор: Кирил Стефанов

ГРАВИТАЦИЯ НУЛА на 20 януари със Светлана Вълкова

Директорът на ТМПЦ-Варна, Даниела Димова, с акценти и статистики за изминалата и новата театрална година Актьорът Николай Урумов за ролята си на Юн Габриел Боркман в едноименната пиеса на Ибсен на варненска сцена – първа премиера за 2023-та..

публикувано на 20.01.23 в 13:10
Кадър от българския игрален филм

ГРАВИТАЦИЯ НУЛА на 13 януари със Светлана Вълкова

Режисьорът Пламен Марков преди премиерата на варненска сцена на "Юн Габриел Боркман" от Хенрик Ибсен В очаквана на Sofia MENAR - фестивалът за филми от Близкия изток, Централна Азия и Северна Африка Росица Бърдарска за новата си книга..

публикувано на 13.01.23 в 12:56
 Любен Зидаров

ГРАВИТАЦИЯ НУЛА на 6 януари със Светлана Вълкова

IN MEMORIAM: Художникът Любен Зидаров, илюстраторът на детските ни книжки Кинокритикът Деян Статулов за филма "Ботев": Проблемът е, когато бездарието вземе връх и се превърне в норма Една легенда на половин век: Детско-юношеският театър „Златното ключе“..

публикувано на 06.01.23 в 12:24