"От другата страна"


Снимка  Всеки понеделник от 21.00 до 24.00 часа

  “От другата страна” – предаване за екстремна музика! Без компромиси! Мястото, където си дават среща различните, алтернативните, всички онези, които не се движат по мейнстрийма и модата, а имат смелостта да надникнат “От другата страна”...

В предаването се представят млади бълграски групи и албуми на родни банди, както и гостуванията на емблематични и ъндърграунд артисти от хард рока и хеви метъла. Акцентира се и върху актуалните имена от сцената. Дава се възможност за представяне на концерти, музикални и книжни издания, списания – всички сфери от живота, които по един или друг начин са свързани с екстремната музика.

Автор и водещ - Мартин Николов.

Andy Marshall (SAOR): "Природата трябва да се уважава"

Интервю с Andy Marshall (SAOR) SAOR означава „свободен” на шотландски келтски. С него Andy Marshall изразява своите творчески търсения, подхранвани от историята и природата на Шотландия. Проектът е вече с пет албума от 2013 до сега. Последният..

публикувано на 23.03.23 в 22:05

На 20 март в "От другата страна" по Радио Варна

На 20 март в "От другата страна" по Радио Варна Специално интервю сAndy Marshall (SAOR). Представяне на новия албум на POLYGON"М​о​я​т г​н​я​в" – разговор с Костадин Филипов, Боян Василев и Михаил Кулов. Новият блек/дет проект INSANIR с дебютен..

публикувано на 20.03.23 в 14:25

Steve Vai: Ограниченията са единствено в главите ни

Интервю със Steve Vai Steve Vai е известен със своя експериментаторски дух, по отношение не само на музиката, но и на техниката и инструментите, които използва. Така неговият гений ражда изумителната китара „Hydra”, която ще видим и на 25..

публикувано на 17.03.23 в 08:15

На 13 март в "От другата страна" по Радио Варна

На 13 март в "От другата страна" по Радио Варна Специално интервю със Steve Vai (екс-WHITESNAKE, eкс-ALCATRAZZ). Представяне на новия албум на Александра Зернер "Do'nt Give Up!" Велин Вълчев за новия сингъл на BLACK:I "Ultuula Zikru Sagkal". В..

публикувано на 13.03.23 в 14:25

На 6 март в "От другата страна" по Радио Варна

На 6 март в "От другата страна" по Радио Варна Специално интервю със Sebastian Danzig, Remington Leith и Emerson Barrett (PALAYE ROYALE). Представяне на дебюта на SCOTOPIA "Cimmerian Red" – разговор с Пламен Михайлов. Петър Кръстев за новия..

публикувано на 06.03.23 в 14:45

Sebastian Danzig (PALAYE ROYALE): Всеки аспект от кариерата ни е посветен на изкуството

Интервю със Sebastian Danzig, Remington Leith и Emerson Barrett (PALAYE ROYALE) Арт-рок триото PALAYE ROYALE, с право провъзгласено за „Най-горещата банда на 2018-та“ от британската музикална преса, предстои за пръв път да гостува в София. Изявата..

публикувано на 06.03.23 в 06:00

Tobias Gustafsson (VOMITORY, екс-NIFELHEIM): "Искаме да свирим възможно най-бързо и брутално"

Интервю с Tobias Gustafsson (VOMITORY, екс-NIFELHEIM) Само след няколко дни шведските дет метъл пионери VOMITORY ще направят своя първи концерт в България. Или казано по друг начин – за първи път екстремните фенове в София ще видят..

публикувано на 28.02.23 в 21:52

На 27 февруари в "От другата страна" по Радио Варна

На 27 февруари в "От другата страна" по Радио Варна Специално интервю с Tobias Gustafsson (VOMITORY, екс-NIFELHEIM). Представяне на новия албум на MUDDY "Emerald Hummingbirds in Turquoise Sassafras 2​.0933333334" – разговор с Георги Хранов. Калин..

публикувано на 27.02.23 в 14:25

Heljarmadr (GRÁ, DARK FUNERAL): "Всяка банда мечтае да е била част от 80-те"

Интервю с Heljarmadr (GRÁ, DARK FUNERAL) GRÁ започват своя екстремен път през 2010 година. През 2014 година вокалистът на бандата Heljarmadr застава и зад микрофона на блек метъл главорезите DARK FUNERAL. Въпреки повечето отговорности..

публикувано на 27.02.23 в 13:51

Bryan Harris (DEATH BEFORE DISHONOR): "Можеш да бъдеш себе си и по правилата"

Интервю с Bryan Harris (DEATH BEFORE DISHONOR) Хардкор до живот. Или – животът е хардкор. И двете важат в пълна степен за DEATH BEFORE DISHONOR и лидерът на бостънската банда Bryan Harris. В края на тази седмица DEATH BEFORE DISHONOR ще направят два..

публикувано на 21.02.23 в 12:14