Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ализе Корне за БНР: Мачът с Томова беше тежък

Ализе Корне на турнира в Страсбург.
Снимка: Internationaux de Strasbourg

Французойката Ализе Корне със сигурност е най-често посещавалата България елитна тенисистка – общо четири пъти, от които два на Турнира на шампионките и два на „Алианц къп“

Засякох я на влизане в пресцентъра на „Ролан Гарос“. Корне не беше много словоохотлива преди днешния си мач срещу Камила Джорджи.

„В мача с вашата Томова в Страсбург имах своите шансове, но не се възползвах от тях и затова загубих. Такива тежки двубои се решават от 1-2 точки“, призна 33-годишната Корне, която тази седмица отстъпи на Вики Томова след 6:3, 4:6, 5:7.

Бившата №11 в световната ранглиста очаква труден двубой и срещу италианката Джорджи днес. Мачът е трети в програма на централния корт „Филип Шатрие“. До момента италианката Джорджи води с 5-2 победи в директните двубои.

„Имам своите шансове, но тя е много агресивна. Надявам се на помощта на публиката и на това да направя някои магически отигравания“, заяви Ализа.

Девическата шампионка от „Ролан Гарос“ не е сигурна, че ще играе и догодина в Париж. Според нея това зависело от много неща, най-вече физическото ѝ състояние, но е рано да се каже докога ще играе.

Корне сигурно е единствената тенисистка писателка. Тя издаде през миналата година криминалния роман “La Valse de jours” (Валсът на дните), който беше приет радушно от критиката и читателите. Тя каза, че засега не обмисля нова книга, защото се е концентрирала върху тениса.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени