Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Левицата" вижда изход в нови избори

Снимка: Николай Христов

Нови избори са изходът от настоящата ситуация в страната , смятат от коалиция "Левицата". Според тях служебното правителство стои стабилно и в него няма скандали.

 Мая Манолова поиска  президентът Румен Радев да свика Консултативния  съвет за национална сигурност.

"Там е мястото, където бивш премиер трябва да извади доказателства за твърдението си, че службите са пробити. Там трябва да каже с кои чужди посолства вече е съгласувал назначенията на шефовете на службите, там трябва да стане ясен целият сценарий, започнал от взрива срещу главния прокурор, минал през скандалите и турболенциите в прокуратурата и съдебната система и завършил с нечистоплътните записи и изявления на парламентарните партии, които чуваме през последните дни", каза Манолова.

Коалиционният съвет на „ЛЕВИЦАТА!“ взе решение председател на Съвета да бъде Костадин Паскалев. Авторитетният социалист е един от основните идеолози на формацията, която възражда идеалите на лявата политика, в интерес и в грижа за обществото, съобщиха от формацията.

След като 35 години беше член на Българската социалистическа партия, преди броени дни той бе изключен от нея, заедно с още над 20 членове на столетницата.

Началото на „ЛЕВИЦАТА!“ бе поставено в края на миналата година с последователни серия от дискусии за автентичното ляво. На 12 февруари официално заяви участието си в парламентарните избори през април. В левия формат влизат ПП АБВ, „Изправи се БГ“, „Движение 21“, Земеделски съюз „Александър Стамболийски“, както и емблематични имена, като Валери Жаблянов и Костадин Паскалев. Към „ЛЕВИЦАТА!“ се присъедини и Движение “Ляв Поглед” в лицето на журналиста Румен Петков, допълват от формацията.



По публикацията работи: Георги Даскалов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна