Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ЦСКА 1948 отмъсти за купата и свали Лудогорец от върха

Снимка: Спортал

Лудогорец спечели само точка при равенство 2:2 срещу ЦСКА 1948 в Бистрица и шампионите отстъпиха от първото място в класирането на българския шампионат, информира БТА. Te изостават с точка от ЦСКА София два кръга преди края на първенството. ЦСКА 1948 пък е на третото място с точка пред Левски.

Мачът бе втори между двата съперника в рамките на няколко дни, след като през седмицата Лудогорец победи във финала за купата.

В края на първото полувреме ЦСКА 1948 направи няколко опасни атаки, но стигна само до един точен удар. Той бе дело на Георги Русев, който стреля от малък ъгъл в ръцете на Серджио Падт и в крайна сметка първата част завърши при нулево равенство.

Лудогорец започна второто полувреме със светкавично попадение във вратата на ЦСКА 1948. Секунди след подновяването на играта Мануел Шоу подаде към Спас Делев, който надбяга защитник на "червените и преодоля съотборника си в националния отбор Даниел Наумов с прецизен удар. ЦСКА 1948 обаче изравни в 58-та минута чрез Педриньо, който получи топката от Георги Русев и преодоля Серджио Падт с лекота за 1:1.

При втория гол за гостите контузия получи Даниел Наумов, който бе заменен от резервния вратар на "червените" Генадий Ганев.

ЦСКА 1948 стигна до изравнителен гол в 86-та минута, когато голмайсторът на първенството Ивайло Чочев вкара с много красив удар. Той получи топката на границата на наказателното поле и я изпрати в мрежата на гостите с воле на първо докосване.

ЦСКА 1948 можеше да стигне и до победа, след като в деветата минута на добавеното време Радослав Кирилов получи шанс да стреля в наказателното поле, но изпрати топката над напречната греда на Лудогорец.


По публикацията работи: Владислав Стоянов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Най-четени