Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Волей Милано представи Матей Казийски

Снимка: volleyball.it

Матей Казийски бе представен при голям интерес от страна на медиите в салона на Италианския олимпийски комитет в Милано. Присъстваха клубните ръководители и представители на волейболните институции за област Ломбардия, доволни да имат на своя територия един от най-силните волейболисти в света. Казийски сподели, че в Тренто разбрал, че променят концепцията си за отбора. Предложили му да остане, ако иска като резерва, но той се чувствал в добро състояние и си помислил, че е твърде рано да седне на пейката.

Интерес към него проявил отборът на Милано. От разговорите разбрал, че имат сериозни намерения да разчитат на него, за да помогне на отбора да се развива и проектът за това му допаднал. Напомнил му този на Тренто, реализирал се във времето още от самото начало, когато Тренто стана за първи път шампион, проект, който развил волейболното движение там. И се съгласил да премине в тима на Милано.

„Аз съм тук , за да дам най-доброто от себе си за отбора и за реализирането на неговият проект“, каза Казийски. Той уточни, че никога не е мислил да играе като италианец, защото се чувства българин и като чужденец се чувствал сигурен да бъде титуляр в клубен отбор. Попитан и за българския национален отбор, Матей каза, че му предстоят разговори за това през следващите дни с БФВ. В Милано той ще играе на своя обичаен пост посрещач – нападател, но ако се наложи – може и диагонал. Договорът на 38-годишния Матей Казийски с Милано е за 2 години.

Треньор на отбора е Роберто Пиаца - селекционер на националния мъжки тим на Нидерландия. В плейофите за титлата на Италия Волей Милано отстрани лидера за сезона Перуджа и на полуфинала подложи на сериозно изпитание Лубе с Александър Николов. След спор с Пиаченца за бронзовите медали Милано се класира четвърти. Това му даде възможност да участва в турнира за Купата на Европейската конфедерация. В Шампионската лига ще играе Тренто, станал шампион за пети път с Матей, вторият – Лубе и третият Пиаченца. Така Казийски остава отново не само в италианския, но и сред европейския  волейболен елит.

В отбора на Милано на  поста посрещач-нападател Матей ще играе заедно със силния японец Юки Ишикава. Диагонал е хърватина Петър Дирлич, разпределител – талантливия Паоло Поро, повикан и в мъжкия национален отбор. Блокировачи са  – капитана и бивш национал Матео Пиано и аржентинеца Аугостин Лозер. На практика промените в състава за новия сезон са само две – с Казийски и Дирлич и това улеснява сработката с целия отбор. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!