Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Актьорът Том Фелтън с автобиография - „Отвъд магическата пръчка“

2
Лора Младенова
Снимка: Иван Русланов

"Хари Потър любимата ми поредица. Не ме изненада, че точно Том е издал автобиография, защото аз следя всичко в социалните мрежи за актоьорите от филма.

И ми прави впечатление, че той за разлика от другите, не се стреми да се разграничи от героя си", разказа в "Понеделник вечер" по програма "Хоризонт" на БНР Лора Младенова, журналист и фен на поредицата за Хари Потър за книгата „Отвъд магическата пръчка“ – автобиография на на героят от поредицата - екранния Драко Малфой.

Филмите за Хари Потър са може би най-важната съвременна история в света на фентъзито.

Актьорът Том Фелтън, когото познаваме като един от големите врагове на момчето магьосник - Драко Малфой, дебютира на българския литературен пазар с автобиографията си „Отвъд магическата пръчка“.


В книгата той описва какво е да си част от една от най-големите филмови и литературни поредици, като в същото време се опитваш да живееш живота си първо като нормален тийнейджър, а след това и като зрял възрастен.


"Той дори продължава да живее в ролята си, снима се с магическа пръчка...Това, което донякъде ме изненада в книгата е, колко зряло е разсъждавал за някои неща като дете, какво самообладание е имал на снимачната площадка като е бил на 11 години.

Иначе той е доста различен в семейството си, от героя си. Нещо, което ми допадна в книгата е, че той доста открито разказва за порастването, за това какви са предизвикателствата на известността, без да изпада в нещо като "богатите също плачат...", разказва как на по-късен етап е имал проблем със зависимости, но навреме е взел мерки и е проявил отговорност", разказа още за БНР Лора Младенова.

И нека не забравяме, че в училището за магия и вълшебства Хогуортс, човек ще бъде приет, едва когато получи писмо, често пращано със сова. Дали продължаваме да си чакаме писмото?


Още по темата в зувковия файл.

По публикацията работи: Гергана Хрисчева

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна