Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Арестуваха измамник, "ужилил" баба от Варвара с 6000 лева

Криминалисти от РУ-Септември задържаха мъж, участвал в схема за телефонна измама. Всичко започнало на 26 май, когато неизвестен мъж се обадил на домашен телефон, ползван от 88-годишна жителка на септемврийското село Варвара. Непознат глас съобщил на пенсионерката, че е адвокат на нейната дъщеря. Според неговите думи жената е блъснала и убила човек при пътен инцидент във Великобритания. Поради това трябвало да преведе сумата от 10 000 паунда, за да „се оправи тежкото положение“ на дъщеря й.

Тогава притеснената старица събрала спестените си пари и предала на непознат за нея мъж сумата от 6000 лева. Не след дълго пострадалата и нейните близки разбрали, че става дума за класическа телефонна измами и подали сигнал в РУ-Септември.

В резултат на действията на полицията било устоновено, че мъжът, получил парите, е 52-годишен жител на Септември. Той се оказал посредник при осъществяването на телефонна измама. Задържан е за срок от 24 часа в ареста на местното полицейско управление. Спрямо него е образувано досъдебно производство.

От полицията отново апелират към хората да предупредят възрастните си родители да не се отзовават на сигнали, свързани с даване на пари.


По публикацията работи: Марин Данев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна