Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Интер (Маями) уволни треньора си и покани Меси срещу $ 200 млн.

Лионел Меси
Снимка: БГНЕС

Ръководството на Интер (Маями) уволни старши треньора на отбора Фил Невил след четирите поредни загуби в Американската Мейджър лийг сокър.

Англичанинът, бивш защитник на Манчестър Юнайтед, е начело на тима от 2021 година. След поражението то Ню Йорк Ред Булс в сряда с 0:1 феновете на Маями освиркаха треньора и издигнаха транспарант, с който призоваха за неговото уволнение, пише "Маями Хералд".

"Когато назначихме Фил, знаехме, че той ще даде всичко от себе си на Интер Маями и аз го наблюдавах как работи невероятно усърдно и с истинска отдаденост към амбициите, които си поставихме за клуба", каза съсобственикът Дейвид Бекъм в изявление. 

"Понякога трябва да вземем най-трудните решения и за съжаление ние решихме, че моментът е подходящ да направим тази промяна. Искам лично да благодаря на Фил за неговата упорита работа, страстта му към нашия клуб и почтеността му като личност", каза още Бекъм.

Междувременно каталунското издание "Спорт" съобщи, че Интер е  отправил предложение към аржентинския нападател Лионел Меси за четиригодишен договор за общо 200 милиона долара.

Според източника американският клуб обмисля и оферта за халфа Серхио Бускетс, с когото Меси игра в Барселона. 

В края на май френският вестник "Екип" съобщи, че Интер Маями планира да уреди трансфер на аржентинеца и след това да го даде под наем на Барселона за 6 или 18 месеца, така че испанският клуб да избегне финансови проблеми, които могат да възникнат, ако той се опита да придобие нападателя.

Меси ще изиграе последния си мач за френския ПСЖ утре срещу Клермон от последния кръг на Лига 1. С парижани Меси стана два пъти шампион на Франция и веднъж спечели Суперкупата на страната.


По публикацията работи: Светослав Табаков
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Най-четени