Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Световен театър в София" - от днес до 24 юни

17-то издание на инициативата "Световен театър в София" започва днес и ще продължи до 24 юни. В рамките на 20 дни у нас ще гостуват постановки на водещи имена в световния театър.

Откриването е тази вечер от 19 и 30 в "Топлоцентрала" със спектакъла "Да яздиш облак" на ливанския режисьор Раби Мруе, който живее в Берлин.

"Световен театър в София" е платформа, чрез която фондация "Виа арт" с председател на настоятелството актрисата Цветана Манева, съвместно със Столичната община вече 17 години представя международни театрални и танцови продукции.

Организаторите обещават и сега да покажат пред столичната публика водещи имена и тенденции в театъра по света. Съюзът на артистите в България е постоянен партньор на фондацията, чийто директор е театроведа Николай Йорданов.

"И тази година най общо казано имаме 3 събития, спектакли, които ще покажем на живо. Имаме две прожекции от световната сцена, които ще покажем в Синема сити. Имаме 5 стрийминга пак от световната сцена. Това са много големи имена от световния театър. Много се радвам, че те са ни стари партньори – всичките. Започваме със спектакъла на Раби Мруе, който се казва "Да яздиш облак". Това е спектакъл, който ще гостува и в София, и във Варна".

По публикацията работи: Георги Николов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени