Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Благой Георгиев организира благотворително събитие за деца в неравностойно положение

Бившият футболен национал Благой Георгиев организира благотворителен мач с цел събирането на средства за деца в неравностойно положение, който ще се състои в събота (10-и юни) от 15.00 часа в Зала "Универсиада". Но Георгиев е категоричен, че това е само първата от подобни инициативи. Такива мачове ще има напред във времето и се надява, че ще събере съмишленици, които ще бъдат съпричастни за следващите каузи.

"Тъй като амбицията ми е това да е първата от много такива инициативи, започвам работа със специална фондация. Парите, които ще бъдат събрани в събота, ще отидат за едно специално заведение за деца, лишени от родителски грижи. След това ще мислим за други прояви които ще подкрепим. Но най-важното е хората да отворят сърцата и душите си за доброто. Не бива да забравяме, че има деца, които растат в много трудни условия. Те не заслужават такава съдба, затова призовавам да им помогнем", заяви за БТА Благой Георгиев, който е победител в последното издание на "Сървайвър".

Благотворителната футболна среща ще противопостави отборите на Сървайвъри и БГ Звезди. Като на този етап участниците в риалитито Сървайвър имат предимство, защото селекцията им включва бившия национален вратар Здравко Здравков, самият Благо Георгиев, а също така бившият централен защитник на Локомотив (Сф) и Берое Ваня Джаферович, Светослав Бърканичков, в момента треньор на децата на Спартак (Плевен). Всички те са участвали в шоуто и се превърнаха в любимци на публиката, а Джаферович се превъплъти успешно в ролята на водещ. Тимът ще бъде допълнен с момчета от последното издание на предаването.

Съставът на БГ Звездите ще бъде не по-малко атрактивен, в който макар и да няма професионалисти, има достатъчно разбиращи играта. Такива са доказаните фенове на Левски Иван Христов и Андрей Арнаудов, Тото от група Скандау, Виктор Стоянов от шоуто "Ергентът", водещият Николаос Цитиридис, гимнастикът Йордан Йовчев, плувецът Петър Стойчев, както и боксьорът Тервел Пулев, актьорите Асен Блатечки, Башар Рахал, Иво Аръков и Кирил Ефремов.

Специално участие в този шоу-мач ще има Валери Божинов. Бившият футболист на Ювентус, Фиорентина, Парма, Спортинг (Лисабон), Манчестър Сити и Партизан със сигурност ще играе, но за момента се пази в тайна в коя селекция ще влезе.

"Искам да поканя хората да дойдат на шоуто, да си купят билети и така да помогнат. Защото ще видят едни от най-популярните лица у нас от екрана в друга светлина. Сигурен съм, че ще се забавляват. И паралелно с това ще дадат своя принос за нещо хубаво и човечно, допълни бившият халф на Славия, Цървена звезда, Дуисбург и редица руски отбори. Отделно от това, в залата ще бъдат поставени кутии за дарения, в които всеки ще може да остави лепта, която може да си позволи и иска да добави към сметката.

Шоу-програмата включва изпълненията на Мърда Бойс, Торино и Пашата, Тони Стораро, Татяна. Но големите звезди са олимпийските шампионки по художествена гимнастика от Токио 2020 Симона Дянкова, Лаура Траатс, Мадлен Радуканова, Стефани Кирякова и Ерика Зафирова. Водещи на цялото шоу ще бъдат Ники Кънчев и ослепителната Натали Трифонова, която зрителите познават от прогнозата за времето по БТВ.


По публикацията работи: Кръстина Иванова

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна