Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ивет Добромирова: В "ресторант "България" сделките отдавна текат под масата

Снимка: БГНЕС

"Процесите, които се случват в България, не започват от сега. Като странични наблюдатели оставаме с впечатлението, че в "ресторант "България" сделките отдавна текат под масата и са естествено продължение на договорки на различни нива. Но ние нямаме достъп до това, докато не излезе някой запис". 

Това каза пред БНР Ивет Добромирова, пиар и журналист. 

И допълни, че с полуистини и с умело замазване на безспорни факти нещата си продължават по старому

По думите ѝ за външен натиск върху страната ни може да се говори в случая с отстраняването на Стефан Янев от поста военен министър: 

"Заради твърдение, че случващото се в Украйна не е война, а военна операция. Това беше скандално негово изказване, което съвпадаше с това, което говореше официален Кремъл. Но той не беше освободен веднага след изказването". 

Временно Добромирова е работила за фондация "Америка за България" и в предаването "12+3" тя посочи, че ролята на фондацията е преувеличена, но не и маловажна - защото финансира ключови неправителствени организации и медии: 

"Връзка между тези неща не може да няма. Няма как парите да нямат отношение към случващото се. Всеки голям исторически транзиционен период, политически, в България минава през смяната на идването на големи траншове пари". 

Интервюто на Снежана Иванова с Ивет Добромирова в предаването "12+3" можете да чуете в звуковия файл. 

По публикацията работи: Лозина Владимирова

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени