Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Случай на отровени елитни кози от ферма в Банско

Снимка: Кети Тренчева

Отровни препарати за третиране на земеделските посеви стоят безстопанствено в нивите и в близост до градските улици. За това алармират фермери, които настояват за по-сериозен контрол, след като стана факт и поредният неприятен случай на отровени елитни кози от биологична ферма в Банско. 

Иван и Георги Мутафчиеви са баща и син и са в предверието на поредния им иновативен проект за чисти биологични храни. Колко е голяма загубата за тях и ще успеят ли да направят новата семейна фабрика? 

Биологичната продукция от козето стадо на Мутафчиеви е добре позната на българския земеделски пазар. Отличията и наградите за това, останало двучленно, семейство не ги прави по-различни. Не се страхуват от работа, не спират да търсят нови предизвикателства. Но ги тревожат растящите случаи на отровени животни и затова настояват за по-ефикасен контрол на полето. 

Георги Мутафчиев е носител на новите идеи и следи пазарните тенденции в биопроизводството. Той е много по-известен с успешните си стартъпи, организатор е на младежки конференции за дигитално предприемачество. Намира място за развитие на този талант и в семейните ферма и мандра.  

Повече по темата можете да чуете в звуковия файл.
По публикацията работи: Лозина Владимирова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна