Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Прокуратурата погва полицейски шеф заради акцията в "Бушидо"

| обновено на 06.06.23 в 14:52

Окръжна прокуратура образува досъдебно производство срещу полицейски началник от ОД на МВР в Пловдив заради случая в дискотека „Бушидо“ на 6 май. 

Служителят е нарушил и не е изпълнил служебните си задължения, и е превишил властта и правата си – съобщават от държавното обвинение. То е образувано след постъпила жалба срещу полицейските служители, които задържаха няколко часа клиенти на заведението, а някои бяха събличани за проверка за наркотици.

Зам.-окръжният прокурор Галина Андреева допълни, че се разследват повече хора, но не уточни дали сред тях е директорът на пловдивската полиция Васил Костадинов. 

"Досъдебното производство по закон не се образува за лице - едно или повече, а за извършено престъпление. Действията са извършени с цел да се навреди на други хора - в случая съдържателите на заведението", посочи тя.

Срокът на разследването е 2 месеца. 

Припомням, че вчера МВР започна дисциплинарна проверка срещу 6-ма служители на пловдивската полиция, след като приключи проверката за неправомерни действия при полицейска операция в нощния клуб. 

В доклада са установени нарушения на 6-ма служители на ОДМВР – Пловдив, 4-ма от които са на ръководни длъжности.


По публикацията работи: Марин Данев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия