Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Алкарас: Очаквах с нетърпение мача с Джокович още при жребия

Карлос Алкарас
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Световният номер 1 в мъжкия тенис Карлос Алкарас говори пред медиите след победата си над Стефанос Циципас на „Ролан Гарос“ снощи. Испанецът коментира и предстоящия в петък полуфинал срещу Новак Джокович и заяви, че очаква с нетърпение този двубой още след тегленето на жребия в Париж.

20-годишният Карлос беше попитан първо за коментар на успеха си на „Филип Шатрие“.

„Мисля че нивото ми на игра се повишава всеки път, когато печеля. Играх много, много добре, това беше може би един от най-добрите мачове в кариерата ми. Всичко, което опитах, се получаваше. Бях уверен при изпълнението на всеки удар“, заяви Алкарас.

После той говори за полуфинала срещу Джокович.

„Бих казал, че още след тегленето на жребия, всички очакваха в тази фаза да играя срещу Новак, аз също. Наистина исках да го срещна. След мача ни миналата година (б. а. - победа за испанеца на полуфинал в Мадрид след 6:7, 7:5, 7:6) исках отново да играем. Както съм казвал преди – ако искаш да си най-добрият, трябва а побеждаваш най-добрите. Ще се наслаждавам в тази среща в петък. За мен е страхотно да пиша история, като играя срещу легенда като Джокович. Ще бъде страхотен сблъсък. Миналогодишната ни среща няма да се отрази на предстоящия ни мач. Мина една година, бих казал, че и двамата сме научили много от онзи мач и сега всичко ще бъде различно“, обясни шампионът от Откритото първенство на Съединените щати.

На въпроса кое ще е по-важно в този двубой – младостта или опитът, той с усмивка отговори, че му се иска де и младостта. Но припомни, че сърбинът ще играе 45-и полуфинал в турнирите от Големия шлем, докато Алкарас едва за втори път достига до тази фаза, така че опитът е много важен.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна