Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Опозицията остава с инструменти за натиск само по темата за Украйна"

Георги Проданов: Добра новина е, че правителството е лишено от комфорт

"По вътрешнополитическите задачи на кабинета "Денков" има консенсус. Това е залог за успех"

Георги Проданов
Снимка: Савина Спасова

"Това е първото правителство от 90-те години насам, което е създадено с толкова условия и съмнения. Това е добрата новина за него. То ще бъде през цялото време държано под око от всички. Добрата новина е, че имаме правителство, което ще бъде лишено от комфорта на тези прочути 100 дни. Това ще мотивира допълнително министрите. Огромното желание на ПП-ДБ да направи кабинет дано да се реализира в успешен мандат

Коментара направи пред БНР политологът Георги Проданов, преподавател в Нов български университет.

Той подчерта, че по вътрешнополитическите задачи на кабинета "Денков" има консенсус, но опозицията залага на външнополитически теми:

"В ситуация сме на 100-процентова подкрепа по вътрешнополитическите приоритети на това правителство и това е залог за успех. Това е нещо, което не е срещано в българската политическа история. Концентрацията върху вътрешнополитически теми дава шанс за демонстриране на ефективност на работата на правителството. Опозицията остава с инструменти за влияние и натиск върху правителството единствено по отношение на позицията ни за Украйна, а тя е взета от предишен парламент". 

По думите на Георги Проданов "Възраждане" имат комфорта да предлагат "всякакви глупави неща, които няма как да се случат, с идеята, че това ще им донесе подкрепа".

"Даването на възможност на "Възраждане" да се изявява е излишно усилие. Има една поговорка, че по-умният отстъпва. Нито Явор Божанков, нито Манол Пейков имат имат изключително важно присъствие на парламентарната трибуна, това е нещо, което може да бъде преодоляно", коментира още политологът.

Интервюто на Диана Янкулова с Георги Проданов в предаването "Нещо повече" можете да чуете от звуковия файл.

По публикацията работи: Наталия Кръстева

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени