Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Задържаха над 46 кг сух канабис на граничен пункт "Кулата"

Снимка: Кети Тренчева

Над 46 килограма сух канабис са задържали  митнически служители от отдел "Борба с наркотрафика" на граничен пункт "Кулата". Шофьорът на камиона, български гражданин, е арестуван и му е наложена мярка за неотклонение за 72 часа.

Около 05.30 часа на 8-и юни на граничен пункт "Кулата" пристига товарна композиция, която е пътувала от Испания за България през Гърция. Камионът е селектиран за щателна митническа проверка. Във фабрична кухина на полуремаркето са открити 84 вакуумирани пакета с общо тегло над 46 килограма. При полевия наркотест на място веществото е реагирало положително на марихуана. 

За случая е уведомена Окръжна прокуратура - Благоевград, а образуваното досъдебно производство се води от разследващ митнически инспектор.

Шофьорът на тежкотоварния камион, 50 годишен български гражданин, е задържан за срок от 72 часа и му е повдигнато обвинение за престъпление по чл. 242, ал.2 от НК, като предстои да бъде внесено искане за налагане на постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража".


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна