Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Норвежецът Каспер Рууд ще играе отново на финал на "Ролан Гарос"

Каспер Рууд
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Безупречният Каспер Рууд (Норвегия) се завърна на финала на Откритото първенство на Франция за втора поредна година, като разби германеца Александър Зверев, поставен под номер 22 в схемата на тулрнира, с 6:3, 6:4, 6:0. 

Рууд, който спечели много по-лесно от очакваното, стига до трети финал в последните пет турнира от Големия шлем, в които участва. Така скандинавският тенисист ще се опита да спечели първата си титла и то срещу 22-кратният носител на трофеи от четирите топ-турнира Новак Джокович. Сърбинът по-рано днес се справи в четири сега с притиснатия от физически проблеми Карлос Алкарас. Зверев пък претърпя трета поредна загуба на полуфинал в Париж, като миналогодишната му коства и дълготрайна, сериозна контузия.

Двамата си размениха ранни пробиви в подаванията, преди да вдигне темпото на корта Филип Шатрие, като удари германеца с няколко жестоки, тежки форхенда и увеличи преднината си на 5:2 по пътя към спечелването на първия сет.

Германецът пропиля ранен аванс в началото на следващия сет и след това се оказа в доста деликатна позиция, след като Рууд направи нов пробив в седмия гейм и от минута на минута ставаше все по-уверен.

След това норвежецът продължи да увеличава преднината си, контролирайки разиграванията зад основната линия. Предразположеният към грешки Зверев изобщо не намери ритъма в третия сет и дори не взе и едно свое подаване, за да изпрати Рууд на финал отново.


По публикацията работи: Кръстина Иванова

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени