Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Предприемачи от България и Турция обсъждат в Банско възможностите за партньорство

Снимка: Афиш на форума

Банско е домакин на двудневен бизнес-форум, организиран от Българо-турската търговско-индустриална камара.На него ще бъдат обсъдени възможностите за партньорство и инвестиции във важни сектори на икономиката. 

Големи предприемачи от автомобилната, машинната, туристическата и хранителната индустрия,производството на зелена енергия и IT сектора ще участват в българо-турския бизнес форум, който е вторият, даващ възможност за B2B срещи между големите от бизнеса в двете съседни държави.  

Целта е активизиране на двустранните връзки между представителите на бизнеса , осигуряване на възможности за обмяна на ценен опит, идеи, експертиза , както и разкриване на нови възможности за развитие в страната и региона. 

Програмата предвижда и две кръгли маси, в които ще се дискутират актуални и за двете страни тематични сегмента: Енергетика и зелени решения, Автомобилна индустрия, Възможности за европейско финансиране. 

Специални гости на бизнес- форума са българските министри на икономиката и индустрията Богдан Богданов и на иновациите и растежа Милена Стойчева, както и посланика на Република Турция Айлин Секизкьок


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Най-четени