Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Рекорд за Налбантова в световната ранглиста, Стоеви са 15-и

Калояна Налбантова
Снимка: БФБадминтон

В новата световна ранглиста на бадминтонистите спечелилилите златните медали на двойки от Европейските игри Габриела и Стефани Стоеви отстъпиха една позиция. Те са вече 15-и в подреждането.

Рекордно класиране при жените записа финалистката от турнира в Песак, Франция, Калояна Налбантова. Тя прескочи 11 места и стигна до 89-ото, което я прави първа ракета на България при жените, защото изпревари Христомира Поповска, която е №101 тази седмица.

„Много се радвам за мястото в ранглистата. Изиграх хубав турнир във Франция, но на финала срещу тайванката беше много трудно, тъй като тя не беше никак лесен противник“, коментира за сайта на БНР 17-годишната европейска шампионка за девойки Налбантова.

„След като изравних на 1-1 гейма, в третия избързвах да завършвам разиграванията и правех аз грешките, вероятно от умора и така загубих. Не мога да кажа какво щеше да е , ако не бърках толкова накрая, но със сигурност нямаше да се стигне до 11:21, а щеше да е по-малка разликата в резултата“, допълни бадминтонистката от Първомай, чийто личен треньор е Стилиян Макарски.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна