Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Милко Танкушев: В двете световни купи до световното по спортна гимнастика ще търсим сигурност на изпълнението

Национален отбор по спортна гимнастика
Снимка: БФ Гимнастика

Мъжкият ни национален отбор по спортна гимнастика замина днес за участие в Световната Чалъндж купа, която ще се проведе  в Марсин от 1 до 3 септември. За отличията в турския град ще се борят четирима българи. Кевин Пенев ще играе на земя, на прескок, на кон с гривни и на халки, Еди Пенев ще се представи на земя и на висилка, Йордан Александров ще го видим на успоредка, на висилка и на кон с гривни, а Божидар Златанов ще се състезава на прескок и на успоредка.

„Добре играят, нямат закъсвания.  Има какво да се желае още, трябва да поизчистят някои работи, но мисля, че всичко върви нормално. Да минат тези две състезания и да дойде световното,  което е най- важното, една квота трябва да вземем там. Турнирите в Турция и в Унгария ще бъде един атестат за тях, за да видят те самите къде се намират и какво трябва да се направи още в последните 15 дни преди световното“, сподели старши треньорът на отбора Милко Танкушев и допълни:

„Няма промени в съчетанията им. Търсим само и единствено сигурност. Мисля, че тази сигурност я имат в момента. За световното отново няма да търсим нищо ново. Само и единствено, пак казвам сигурност в изиграванията, за да може дай Боже да вземем тази квота. Спечелените във Варна и в Осиек медали дават самочувствие на момчетата, защото и двете купи не бяха слаби. Имаше доста силни състезатели. Всичко обаче зависи от изиграването, от моментната форма, от това те как се настройват, дали са мобилизирани. Всичко зависи от тях“.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.