Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

След 6:3, 6:4 и 6:1 над Анди Мъри

Григор Димитров за трети път срещу Зверев през 2023 г.

Григор Димитров има тежка задаче срещу германеца.
Снимка: Ройтерс

Най-успешният български тенисист в историята Григор Димитров ще се изправи срещу Александър Зверев в третия кръг на Откритото първенство на Съединените щати.

Димитров, 19-и в схемата на US Open, се разправи с Анди Мъри с 6:3, 6:4, 6:1. Поставеният под №12 Саша отстрани Даниел Алтмайер в германски двубой след 7:6(1), 3:6, 6:4, 6:3. Зверев реализира 6 от 26 точки пробив в мача, а допусна 3 брейка.

"Много съм доволен от представянето си, очаквах да играем пет сета, опитвах се постоянно да си напомням, че този мач най-вероятно ще продължи дълго. Първият сет бе ключов, след това нещата се нагласиха. И двамата познаваме играта си, с Анди сме играли много пъти, той е изключителен боец, страхотен човек. Нещата се решиха от няколко точки, които успях да спечеля, но съм доволен от борбата. Анди успя да се върне от много тежка контузия, това бе добър мач за нас", заяви Димитров след успеха срещу Мъри снощи..

"Мисля мач за мач, сега съм в третия кръг и се надявам да продължим с доброто представяне. Имам страхотни спомени от тук от 2019 година, иска ми се да повторя това и защо да не стигна дори по-далеч", каза още българският тенисист, който преди четири години игра полуфинал в Ню Йорк.

Двамата със Зверев ще се срещнат в събота в Ню Йорк за общо седми път и трети през тази година. Германецът победи Гришо на 5 юни в осминафиналите на „Ролан Гарос“  с 6:1, 6:4, 6:3 и на 15 август на старта в Синсинати с 6:2, 6:2.

Като цяло българинът играе трудно срещу Зверев и е спечелил само в първата им среща през 2014-а в Базел, когато прави обрат срещу 17-годишния тогава Александер и го побеждава с 2:6, 6:4, 6:2.

Победителят от двубоя Димитров – Зверев ще се изправи на осминафиналите срещу спечелилия в срещата Яник Синер – Стан Вавринка.

Гришо и Саша се поздравяват след мача в Париж.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна