Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Българските кикбоксьори заемат трето място във временното класиране на ЕП в Истанбул

Снимка: Българска федерация по кикбокс и муай тай

България заема третата позиция в общото временно класиране по спечелени медали на Европейското първенство по кикбокс за кадети до 19 години в Истанбул, Турция.

Преди последния ден на шампионата българските бойци спечелиха 60 отличия, от които 21 златни, 11 сребърни и 28 бронзови.  Те се нареждат на трето място след лидера Великобритания (35 златни, 22 сребърни и 15 бронзови) и представителите на Унгария ( 28 златни, 32 сребърни и 38 бронзови). 

Днес за българските кикбоксьори предстоят още 20 финала в отделните стилове и категории, както и в 6 отборни надпревари. 

Успешна защита на своите европейски титли от 2021 година до момента направиха Христина Андонова, Виктор Грозданов и Анелия Тодорова.  

Финални битки предстоят още на европейските шампиони Ивана Иванова, Алисия Сусанина, Мариян Петков, Златислав Иванов и Божидар Йорданов.

На шампионата в Истанбул участват 1640 състезатели от 38 държави. България е с отбор от 97 кикбоксьори, 15 треньори и 7 съдии от най-високия международен клас. Ръководител на делегацията е председателят на Българската федерация по кикбокс и муай тай Галин Димов.


По публикацията работи: Кръстина Иванова

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.