Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Още два финала за българските състезатели на СК по спортна гимнастика в Мерсин

Българските състезатели по спортна гимнастика се класираха за още два финала на световната купа, която се провежда в Мерсин, Турция.

Втория квалификационен ден започна отлично за спортистите ни. След отлично изиграни съчетания Божидар Златанов и Кевин Пенев се класираха за финала на прескок. Златанов получи за изпълнението си 14.100 токи, а Пенев – 14.025, което им отреди място в топ 8 съответно с 5-ти и 6-ти резултат.

Една позиция раздели Божидар Златанов от най-добрите във финала на халки. Възпитаникът на Сергей Стоянов  е първа резерва – 9-ти с оценка от 13.200 точки. Другият ни представител Кевин Пенев получи 12.100 точки и 15-та позиция в подреждането.

Най-слаба днес се оказа квалификацията на висилка. Еди Пенев и Йордан Александров не успяха да оправдаят очакванията. След допуснати грешки двамата останаха извън финала. С резултат от 12.150 точки Александров завърши  на 13-ти, а Пенев е 14-ти с 11.900 точки.

Във финалите утре България ще има представители в четири от шестте финала, след като вчера Еди Пенев се класира в този на земя, а Йордан Александров намери място сред осемте най-добри на успоредка.


По публикацията работи: Кръстина Иванова

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.