Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Tripper Travel Guide" с препоръка на всяка цена да посетим Военноморския музей във Варна

Снимка: Facebook / Navalmuseumvarna

Военноморският музей във Варна бе включен в пътеводителя "Tripper Travel Guide", където попадна в списъка със задължителни за посещение забележителности на черноморския ни град. Освен това, музеят е получил и специална грамота от британската туристическа организация, уточни за БТА директорката Мариана Кръстева. Отличната оценка е определена от британски туристи, които споделят мнението си в допитване на пътеводител.


Варненският музей е сред любимите места на българските и чуждестранните туристи. Те могат да се запознаят с морската и военноморската история на България, да разгледат експонати от древността, сред които находки от морското дъно, котви от античността до съвремието. Експозицията включва също въоръжение и снаряжение, навигационни уреди, корабни модели, униформи и отличия. В музея са представени единствените в България носови украшения на кораби от различни периоди. Част от експозицията е и корабът "Дръзки" от Балканската война, който е единственият в света запазен торпедоносец от този клас.


До края на октомври посетителите на музея могат да разгледат и временната експозиция под наслов "Хладното оръжие в Българската армия – символ на доблест и чест". В нея са изложени образци от времето на Освобождението през 1878 г. до края на монархическия период през 1946 г.

Вижте още:

Съставил: Венета Николова

Снимки: Facebook / Navalmuseumvarna, БТА

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени