Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Недялко Недялков: Ако спечели изборите, пътят на Терзиев е МС и превземането на ПП

Най-мъжкото присъствие в битката за София е това на Ваня Григорова, смята журналистът

| Интервю

"Дали е Хекимян, дали е Георгиев, дали е Терзиев – това са едни и същи кандидати на правителството. Това са кандидати на некоалицията, на сглобката, те имат едни и същи послания, те имат едни и същи евроатлантически цели и ценности - за мен това е един и същи човек в неговото многообразие, това са едни и същи кандидати за по-розова София". Това заяви пред БНР Недялко Недялков – собственик на Агенция ПИК.

"Бях много скептичен към анонса, че Антон Хекимян ще бъде кандидат-кмет на ГЕРБ. След като видях огъня, който се изсипа върху гърба на горкия колега Хекимян от розовия комунизъм и неговите жълтопаветни медии, наистина ми дожаля за него и вече започвам да смятам, че той е бил добра кандидатура дотолкова, доколкото извади на повърхността лицемерието на българските медии и грантоядната журналистика от "Америка за България"", коментира той. И продължи:

"Хекимян беше много добър, готин, приемлив, един от нас до вчера, докато съучастваше в подмяната на обективността в журналистиката, доколкото той също съучастваше в писането на черни списъци с неудобни събеседници. Той беше ок, когато беше в синхрон с правата линия и изведнъж, когато реши да поеме по свой собствен път, той стана лош и неудобен. Когато Хекимян беше част от т.нар. "Божков тв" по време на протестите, беше добър, сега стана лош, неприемлив, беше отлъчен, стигматизиран от стадото. Как става този катарзис за една нощ – това искам да питам жълтопаветната общност, негови колеги – настоящи и бивши, които изведнъж го припознаха като предател".

Според него най-неприятното е отново съотносимо към БТВ – как в рамките на няколко дни един ключов служител в телевизията е освободен доброволно, без никакви санкции, без предизвестие. 

"Искам да видя договора на Хекимян, искам да разбера – имало ли е съглашение между ръководството и собствеността на бТВ и политическа партия ГЕРБ. Искам да разбера кой е реалният собственик на телевизията. Това е голямата тема, а не частното решение за г-н Хекимян".

По думите му Георги Георгиев е подготвен и компетентен човек по темите на София. Той би продължил линията на Фандъкова, смята Недялков.

"Хекимян е поредното самопризнание на Борисов, че хората около него не стават за номинация. Той бяга от това да номинира активисти на ГЕРБ. Не разбирам защо Борисов се плаши да номинира активна партийна кандидатура. Това означава ли, че той няма доверие на своите приближени?".

В предаването "12+3" журналистът изказа мнение, че най-мъжкото присъствие в битката за София е това на Ваня Григорова

"Смятам, че нейните шансове за балотаж са значими. Липсва ми силов, консервативен профил, човек, който да излезе с ясна и силна програма за СофияПо-консервативна София няма своето представителство на тези избори".

Според него Терзиев ще се опита да подмени компрометираните Кирил Петков и Асен Василев

"Тези момчета се провалиха, идва на дневен ред тяхното надграждане, по-добрата версия. Г-н Терзиев не е за подценяване. Той е една подобрена версия на същото. Ако спечели изборите, неговият път напред е ясен – Министерският съвет и превземане на "Продължаваме промяната"".

Недялков е категоричен, че при нови избори коалицията ПП-ДБ няма да вземе повече от 10%. Според него коалицията ще последва съдбата на ИТН. 

Всеки ще обяви тези избори за победа, изказа мнение още Недялко Недялков.

Цялото интервю чуйте в звуковия файл.

По публикацията работи: Анастасия Крушева

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.