Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Рибакина отстрани световната №1 Сабаленка в Пекин

Елена Рибакина
Снимка: Ройтерс

Елена Рибакина от Казахстан елиминира световната номер 1 в женския тенис Арина Сабаленка със 7:5, 6:2 на четвъртфиналите на WTA 1000 турнира в Пекин на твърди кортове с награден фонд 8 127 389 долара.

Това беше втора победа на Рибакина от шест мача срещу тенисистката от Беларус, както и повторение на финала от Откритото първенство на Австрия, в който Сабаленка се наложи в трисетова драма.

Мачът продължи час и 35 минути. В първия сет двете се размениха по един пробив до 5:5, когато Рибакина отново проби и спечели частта. Във втория сет Рибакина беше още по-убедителна, като направи два пробива и не остави никакви шансове на съперничката в геймовете с неин сервис.

Рибаскна направи цели 12 аса в мача срещу 4 за беларускинята, както и една двойна грешка, докато Сабаленка сбърка 8 пъти.

На полуфинала на турнира Рибакина ще играе срещу рускинята Людмила Самсонова, която се наложи над латвийката Елена Остапенко с 6:3, 6:2.

Поставената под номер 2 в схемата Ига Швьонтек също се класира за полуфиналите. Полякинята елиминира деветата в схемата Каролин Гарсия (Франция) с 6:7(8), 7:6(5), 6:1 за 2:35 часа.

Третата поставена Коко Гоф (САЩ) продължи победната си серия до 16 мача, след като надделя над номер 6 Мария Сакари (Гърция) с 6:2, 6:4 и на полуфиналите ще играе с Ига Швьонтек.


По публикацията работи: Любомир Тодоров

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна