Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Милев и Нестеров допуснаха обрат в София

Милев (вляво) и Нестеров имаха шансове за полуфинал, но...
Снимка: БТА

Участващите с „уайлд кард“ Янаки Милев и Пьотр Нестеров отпаднаха на четвъртфиналите на двойки на АТР 250 тенис турнира в София и пропуснаха да запишат най-доброто представяне на страната при дуетите в осемте издания на състезанието.

Националите на България за Купа „Дейвис“ допусната обрат срещу опитните Гонсало Ескобар (Колумбия) и Александър Недовезов (Казахстан) с 6:4, 3:6, 5-10 на Корт 1 в зала "Арена София". Така приключи и нашето участие в състезанието, което беше доста слабо. Единствено Милев и Нестеров постигнаха победа при дуетите. Загуби в първите си мачове допуснаха на единично Димитър Кузманов и Александър Лазаров в основната схема, както и Милев и Александър Донски в квалификациите. На двойки паднаха и Лазаров и Донски.

Българите започнаха устремно двубоя и поведоха с 4:0. При 5:2 Янаки Милев сервираше за спечелването на частта, но съперниците успяха да върнат единия пробив. След това Нестеров подаваше при 5:4 за сета. Нашият дует поведе с 40:15 и затвори частта при първата си възможност.

Във втората част 19-годишният Милев и година по-големият Нестеров бяха пробити за 0:2 при сервис на Янаки. В петия гейм българите имаха две точки за рибрейк при начален удар на Недовезов, но не успяха. При 5:3 съперниците сервираха за сета, но Янаки и Пьотр поведоха с 40:30 и имаха нови две възможности за връщане на пробина, които пропиляха.

Двубоят се решаваше в дълъг тайбрек. Първата размяна на половините дойде при резултат 3:3 точки. Втората обаче дойде при 8:4 за Ескобар и Недовезов, за съжаление. Те стигнаха до мачболи при 9:5 и реализираха още първия.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна