Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Милев и Нестеров: Можем да сме равностойни на най-добрите двойки в света

Янаки (вляво) и Пьотр записаха единствената българска победа в София.
Снимка: БНР


Записалите единствената българска победа на АТР 250 тенис турнира в София Янаки Милев и Пьотр Нестеров раздаваха днес автографи в зала „Арена София“. Преди това четвъртфиналистите на двойки в състезанието дадоха интервю за БНР.

„Усещането е като вчера. Като видяхме, че нашите съперници са на финал, не се почувствахме по-добре. Бяхме прекалено близко до победата срещу Ескобар и Недовезов и можехме да спечелим и днес“, коментира 19-годишният Милев.

„Не е приятно, особено като видяхме колко лесно спечелиха те днес, а ние им поведохме вчера с 5:1 гейма. Но в това има и нещо позитивно, защото показахме, че можем да играем равностойно с най-добрите двойки в света. Можем да се гордеем с постигнатото“, заяви Нестеров, който е на 20.

Двамата се върнаха към първия си турнир като двойка. Той беше миналата година на турнир в Румъния, а веднага след това Милев и Нестеров записаха и дебютната си победа на София Оупън.

Помага ли им на корта това, че са приятели в живота, кой измисли атрактивния им поздрав след спечелена точка и какво им предстои – чуйте в звуковия файл.

Милев и Нестеров се поздравяват след спечелена точка.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна