Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Днес, 11 декември:

Двоен концерт на маестро Стефан Диомов за Коледа в Бургас

| обновено на 11.12.23 в 09:35


Начало на коледните тържества в Бургас ще постави празничният двоен концерт-спектакъл на маестро Стефан Диомов, който ще се проведе днес, 11 декември в Бургас. Началните часове са от 17.00 и 20.00 часа в залата на Бургаската опера.

Публиката ще се наслади на най-обичаните и известни песни на маестрото, превърнали се отдавна в шлагери на българската популярна музика. 

Подготвил съм и няколко съвсем нови песни, с които искам да изненадам и зарадвам бургазлии“, сподели още маестро Диомов в предаването на БНР - Бургас "Гларуси и шамандури":

"Коледното настроение и коледната обстановка, тя не идва на готова, а се създава! Аз я създавам по време на моите концерти си - ще има много хора с камбанки, ще вали сняг, ще има много празнични песни, ще звучи музика. Коледа за мен е романтичен празник, аз се чувствам прекрасно. Някак си живота се усмихва по време на коледните празници и това е чудесно!"    

В коледния спектакъл ще участват редица любими изпълнители – Милица, Ралица, Драго и Емил от „Тоника СВ“, Ева Найденова и Хари Шерикян от „Тоника“, Божана Иванова, Виктория Главчева, внукът на композитора - Божидар Неделчев и вокална група „Изгревчета“, както и танцьорите от „Дюн“.

Аранжиментите на песните са на Георги Милтиядов, а съпроводът ще е на оркестър с диригент Левон Манукян. Водещ на двата спектакъла ще бъде Мина Пенкова.

повече може да чуете в звуковия файл:


По публикацията работи: Стефка Бакърджиева

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.

Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия