Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Красимира Стоянова с международен майсторски клас в Германия

3
Снимка: Anne-Kristin Schmidt

Оперната прима Красимира Стоянова, която гради внушителна кариера като артист по най-големите световни сцени, отделя голяма част от времето и енергията си, за да работи с млади хора и да им предава своя опит.
Макар че голямата наша певица избра да прекрати ангажимента си като педагог в Университета за музика и сценични изкуства във Виена, в който работи няколко години, тя продължава да помага на младите изпълнители: Прави майсторски класове, включително и в България, а през изминалата седмица беше в германския град Зондерсхаузен за международен майсторски клас по покана на диригента Павел Бавел - музикалния директор на театъра там, с когото ги свързва дълго творческо сътрудничество.
Интензивната седмица завърши с концерти в двата града - Зондерсхаузен и Нордхаузен, в който младите певци солираха на резидентния Лоо-оркестър под диригентството на Павел Балев.
В предаването "Алегро виваче" по "Хоризонт" Красимира Стоянова разказа за работата си с младите певци, пристигнали от цял свят. Чуйте в звуковия файл. 

По публикацията работи: Ирена Гъделева
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.

Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия