Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нов опит за избор на председател на СОС на 18 декември

Заседание на СОС, 7.12.2023г.
Снимка: БГНЕС

Групите в СОС се разбраха да направят нов опит да изберат председател на 18 декември. Решението беше взето с 45 гласа "за" и само един "против", който е Карлос Контрера от ВМРО. 

От ГЕРБ – СДС обявиха, че вчера в 18 часа са получили покана за разговори с кмета Васил Терзиев. Георги Георгиев бе категоричен, че Борис Бонев няма да бъде подкрепен за председател от групата на ГЕРБ - СДС. Заради егото на един човек, града е станал заложник.

"Кметът Терзиев миналата седмица пред вас каза: "Ние имаме възможност да работим или с БСП, или с ГЕРБ". Той го заяви. Бонев каза, че на всяка цена той ще направи всичко по силите си, за да не се работи с ГЕРБ. Когато се разберат кой води хорото, ние ще седнем на разговори, обсъждайки всичко, което се предлага междувременно с този, който лидира и води процеса. Останалото е една политическа шизофрения, която затруднява града и София става заложник на една лична амбиция. Не е сериозно говореше се за управленски капацитет, за ясна визия, за силен отбор. Те нямат мнозинство в общинския съвет. Те държат на всяка цена да има техен председател", коментира Георги Георгиев от ГЕРБ – СДС.

От "БСП за България" обявиха, че ако има структурни разговори с екипа на кмета Терзиев, на 18 декември ще има избран председател на Столичния общински съвет.

"Аз казах, ако се промени подхода и ако се прояви повече разум, ще се надяваме на 18-и вече да има избран председател и общинският съвет да заработи по важните проблеми на столичани, а не да продължават да се занимават с драскане, чупене и премахване на паметници", посочи Иван Таков, председател на групата на БСП в местния парламент.

По публикацията работи: Ерол Емилов

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна