Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кирил Петков: Решенията за уволнения трябва да вземат Денков и Габриел

Съпредседателят на парламентарната група на ПП-ДБ Кирил Петков
Снимка: БГНЕС

Съпредседателят на ПГ на ПП-ДБ Кирил Петков каза, че всяко решение за уволнение или назначение на министър трябва да бъде взето от премиера Николай Денков и вицепремиера Мария Габриел и след среща на лидерите на формациите, подкрепящи кабинета.

По думите на Петков финансовият министър Асен Василев не е искал оставката на здравния министър и се прави опит да се създаде криза.

"Подкрепям думите на Асен Василев, че всеки министър трябва да носи отговорност за действията си. Той (Василев – б.р.) каза, че ако бюджетът не бъде приет, ще подаде оставка. Той за други оставки не е говорил. Истината е, че нито едно решение не се взима от ПП-ДБ без всички лидери заедно да финализират крайните решения. Опитват се да се създаде някаква кризисна ситуация – няма такава", заяви Кирил Петков и призова ГЕРБ-СДС да подкрепят тяхното предложение за прекратяване на дерогацията от 1 март:

"Защо на 1 март? По една много важна причина. Защото знаете, че да се намали руският петрол от нула до 50 отнема немного време. Но от 50 до нула отнема време. Второ, българската държава трябва да е готова с екип, който да може да бъде в готовност, ако трябва да се влезе в рафинерията и да може да се оперира. Трето, много е важно за българските граждани договорите, които се сключват, които са с неруски петрол, да не вдигнат цената на бензиностанциите".

По публикацията работи: Георги Николов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна