Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Троян тази година са осъществени 12 партньорски проекта по програма "Обществен форум".

Снимка: Пламен Христов

В Троян тази година са осъществени 12 партньорски проекта на граждански инициативи по общинската програма "Обществен форум".

Вече 23 години програмата осигурява финансово реализирането на проекти на граждански инициативи.

Те са насочени към подпомагане развитието на местната територия и общност. През 2023 г. са подадени 12 проектни предложения на кметства, читалища, природонаучния музей в Черни Осъм и младежка група от Шипково, на обща стойност  над 53 хиляди лева, поясни Вера Добрева  - директор на дирекция "Анализи, планиране и проекти" в общинската администрация.

"И тази година, както и предходната акцентът беше  върху благоустрйствени мероприятия като приоритет се даваше  на тези, които са за широко обществено ползване“, каза тя.

Реализираните проекти са свързани с  със закупуване и монтаж на беседки, навес, перголи, шадраван, ремонт на чешма, закупуване на паркови маси, пейки, фитнес уреди, кошчета за отпадъци, обемни букви, стойки за паркиране на велосипеди, почистване. 

Вера Добрева допълни, че програмата ще продължи да финансира граждански идеи и през следващата година.

"Опитваме се  периодично да вкарваме промени в крак с потребностите на съответните населени места и които ни подсказват самите граждани", посочи Добрева.

По публикацията работи: Ерол Емилов

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна