Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Слави Бинев: Ще участваме с пълен отбор на евроквалификацията в София през март

Слави Бинев - президент на бФ Таекуондо и Томас Бах - президент на МОК
Снимка: БФ Таекуондо

През март 2024 година България за втори път ще бъде домакин на олимпийска квалификация по таекуондо. Първото такова домакинство беше преди Олимпиадата в Токио през 2021 година. Тогава само една точка раздели Владимир Далаклиев от мечтата да представя страната ни на най-големия спортен форум.

„Трябва да си честитим възможността, че отново български състезатели ще имат възможността да се класират за Олимпиадата. В четирите олимпийски категории ние ще участваме с пълен състав. Смятам, че сега сме си извадили изводи от грешките, които допуснахме предишния път“, сподели специално за БНР президентът на Българската федерация по олимпийско таекуондо Слави Бинев и добави:

Национален отбор по таекуондо

„Най-голямата ни грешка през 2021 година беше, че разчитахме само на един-единствен състезател. Смятам, че този път имаме много, много по - големи шансове да спечелим тази така жадувана  квота. Калина Бояджиева има огромни възможности да отиде на Олимпиада. Ще има много сериозно преборване в категория 58 килограма, като и в категория  68 килограма. Там имаме четирима, да не кажа петима силни състезатели. Александра пък може да бъде заменена в последния момент от Мартина. Сега до последния момент няма да се знае кои състезатели ще участват в тази квалификация. Всички имат шансове да вземат квота“

Все още не се знае къде ще се проведе европейската олимпийска квалификация. Причината е, че се чака договорът за провеждането да бъде подписан от министъра или заместник – министъра на младежта и спорта.

„Ние сме леко на стендбай и чакаме последния подпис, за да можем да стартираме цялото начинание. Имаме подписи от представителите на  световните федерации, както и от телевизионния олимпийски канал, който за първи път излъчва на живо квалификация от територията на България. Това, че все още документите не са подписани от министъра, леко ни бави в организацията. По тази причина не мога да кажа в коя зала ще се проведе това важно състезание“, разясни Слави Бинев.

Още за посещението на президентът на БФ Таекуондо Слави Бинев в централата на олимпийския телевизионен канал в Мадрид, както и за церемонията по откриването на скулптура свързана с таекуондото пред седалището на Международния олимпийски комитет в Лозана, заедно с президента на МОК Томас Бах може да чуете в звуковия файл.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.

Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!