Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кметът на Перник: Драми, каквито виждаме в други градове, пред нас не стоят

НСОРБ се утвърди като сериозна структура, която може да бъде мост между централната и местната власт, смята Станислав Владимиров

| Интервю
Станислав Владимиров
Снимка: БГНЕС

Перник и София са много близки не само като територия, но и като икономически и социални връзки. Кметските взаимоотношения са по-скоро партньорски, отколкото политически.

Това каза в интервю за БНР кметът на Перник Станислав Владимиров.

Пред кметовете има задачи, които следва да се решават сега и веднага и не би трябвало да се намесват политическите окраски, изтъкна Владимиров.

В предаването "Преди всички" Станислав Владимиров заяви, че в следващите години предстоят проекти, които ще съдействат за развитието на Перник с много бързи темпове.

"Драми, каквито виждаме в други градове, пред нас не стоят", каза кметът на Перник относно работата на местния общински съвет.

"Когато няма разбирателство в общинския съвет, работата на кметския екип е много трудна. В някои общини има по-скоро бизнес лобита, това създава огромно напрежение."

НСОРБ се утвърди като сериозна структура, която може да бъде мост между централната и местната власт, посочи той преди форум на Сдружението на общините днес.

Цялото интервю чуйте в звуковия файл.

По публикацията работи: Яна Боянова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.

Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!