Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Наоми Осака: Майчинството ме промени много

Осака си прави селфи с коала.
Снимка: БТА

Японската тенисистка Наоми Осака заяви, че майчинството й е дало друг поглед и, че се надява да вдъхнови дъщеря си Шай, когато се върне на корта за турнира в Бризбън, съобщи Ройтерс. Четирикратната победителка в турнирите от Големия шлем участва за последно на турнир в Токио в края на септември 2022-а, а роди дъщеря си през юли тази година.

"Да бъде майка промени живота ми много. Мисля, че това променя перспективата ми за много неща", каза Осака. "Да родя бе едно от най-болезнените неща, през които съм преминала. Това ме накара да вярвам, че физически мога да понеса много", каза бившата номер 1 в тениса.

"Искам да покажа на Шай, че тя е способна на всичко. Това е една от основните ми цели и основните причини да се върна", призна Осака.

Тя продължава подготовката ки за Откритото първенство на Австралия, което ще бъде между 14 и 28 януари, като тя е печелила титлата в Мелбърн през 2019 и 2021 година, а е стигала и два пъти до полуфинал

"Дадох си време да се подготвя по най-добрия начин, но в същото време не съм играла много мачове. Това ще бъде първият ми турнир от дълго време. Ще се опитам да се забавлявам и да се представя добре", завърши Наоми Осака. 


По публикацията работи: Любомир Тодоров

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени