Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Монфис се завръща в Ротердам и гони рекорд на Федерер

Гаел Монфис с трофея в зала "Ахой" през 2019 година.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Двукратният победител в АТР 500 тенис турнира в Ротердам в зала Гаел Монфис получи „уайлд кард“ за изданието, чиято основна схема започва на 12 февруари, съобщиха организаторите за БНР.

„С Гаел зрелището е гарантирано. Не е случайно, че той спечели титлите последните два пъти, когато игра в зала „Ахой“. Затова с удоволствие му дадохме покана. Той винаги играе отлично при нас и винаги е давал най-доброто от себе си“, коментира турнирният директор Рихард Крайчек, бивш шампион от Уимбълдън.

Ако Монфис успее да спечели за трети път след 2019 и 2020 година, то той ще се изравни по брой титли със самия Роджър Федерер, който триумфира в Ротердам през 2005, 2012 и 2018 година, когато спечели срещу Григор Димитров на финала.

Самият Димитров, който стигна до полуфиналите в Нидерландия миналата година, се очаква също до дни да потвърди участието си в турнира, в който записа първата си гръмка победа през 2009-а, когато срази №23 в света Томаш Бердих. Първата ни ракета е заявен за състезанието в зала в Марсилия от 5 февруари.

До момента със сигурност ще играят в 51-ото издание на ABN AMRO Open последният шампион Даниил Медведев, финалистът от 2023 година Яник Синер, бившите победители Андрей Рубльов и Феликс Оже-Алиасим, както и Холгер Руне.

Домакините ще бъдат представени с двамата си най-добри тенисисти в момента Талон Хрийкспор и Ботик ван де Зандсхулп. 


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна