Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Медйедович получи "уайлд кард" за Ротердам

Хамад Медйедович
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Организаторите на АТР 500 тенис турнира в Ротердам обявиха, че давад "уайлд кард" за основната схема на сърбина Хамад Медйедович. На турнира, който започва на 12 февруари ще участва и Григор Димитров, който стигна до полуфиналите през 2023-а. 

20-годишният тенисист от Нови Пазар спечели младежкия мастърс през ноември миналата година.

 "Медйедович се вписва в традицията, която имаме от доста време. Да предлагаме на младите таланти възможност, така че те да придобият връзка с турнира. Това работи добре, тъй като например Димитров, Оже-Алиасим и Синер се завръщат в Ротердам и тази година. Те също получиха шанс при нас на млада възраст. Изборът за победител на Next Gen ATP Finals е логичен, тези тенисисти често пробиват до абсолютния връх скоро след това", обясни избора си турнирният директор Рихард Крайчек.
Другите покани за са двукратния шампион в състезанието в Нидерландия Гаел Монфис от Франция, както и представителя на домакините Ботик ван де Зандсхулп.
Общо шестима играчи от топ 10 са подали заявки за турнира в Ротердам, начело с третия в света и шампион от 2023 година Даниил Медведев. Всички участници вижте - тук.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна