Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Набързо пропадна нова идея за обединение в родния шахмат

Антоанета Стефанова и Милен Василев
Снимка: БГНЕС

Възникна и много бързо угасна нова идея за обединение в родния шахмат. За нея разкри председателят на притежаващата международен лиценз Българска спортна шахматна федерация Милен Василев по време на награждаването на Антоанета Стефанова като Спортист на месец януари за нейната европейска вицешампионска титла по ускорен шахмат.

В Пресклуб "България"  Василев разкри, че посредством медиите е получил предложение от притежаващата лиценз за страната Българска федерация по шахмат 2022 да му бъде предложен съпредседателски пост в нея на предстоящото Общо отчетно-изборно събрание на 24 февруари.

Василев обаче категорично отхвърли тази възможност като немислима, като обясни, че няма как да стане обединение под шапката на конкурентите, защото БСФШ веднага ще изгуби международния си лиценз, а с това ще загуби и родният шахмат, който отново няма да бъде допускан до световната сцена.

Той добави, че в близките дни ще направи контрапредложение за обединение на шахмата ни, но изключи категорично да предложи съпредседателски пост на конкурентите.

 Антоанета Стефанова също пожела да говори по темата за обединието в шахмата ни, като се учуди кому е дошло наум да предложи такова под шапката на  Българска федерация по шахмат 2022.


По публикацията работи: Светослав Табаков
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна