Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Макс Верстапен спечели квалификацията в Бахрейн

Макс Верстапен
Снимка: БТА

Световният шампион във Формула 1 Макс Верстапен спечели пол-позишън преди утрешното откриващо състезание за Гран При на Бахрейн.

Пилотът на Ред Бул даде време от 1 минута, 29.179 секунди.

Той бе по-бърз с 0.228 секунди пред Шарл Льоклер от отбора на Ферари, който остана на 2-о място.

Джордж Ръсел (Великобритания) е на 3-о място днес с време, което е 1:29.485 минути.

Люис Хамилтън – седемкратният световен шампион, който започна последния си сезон в Мерцедес преди да се премести във Ферари, се нареди на 9-то място днес с време 1:29.710 минути.

Верстапен, който беше крайно недоволен от четвъртъчното си представяне в тренировките, завърши 6-ти и в двете занимания. В третата тренировка обаче показа, че си е научил урока и подобри значително представянето си, за да вземе своята 33-а първа позиция в квалификациите.

Гран При на Бахрейн утре дава началото на сезон с рекордните 24 състезания, а състезанието ще бъде в събота, вместо в неделя, както и другата седмица в Саудитска Арабия.

Причина за това е, че свещеният мюсюлмански месец Рамадан започва в неделя – на 10-и март, което е причината и да се измести състезанието с ден напред.

4-ото място е за Карлос Сайнс (Ферари) с 1:29.507, а топ 6 допълват Серхио Перес (Мексико) от отбора на Хонда (1:29.537) и Фернандо Алонсо (Испания) от Астън Мартин с време 1:29.542.

Двойката на Макларън Ландо Норис и Оскар Пиастри са веднага след него.

Нико Хюлкенберг впечатли по време на квалификацията, за да си гарантира място в третата сесия и така закръгли първите 10 позиции, осигурявайки тласък за отбора на Хаас, който премина през серия от мениджърски промени през зимния период.


По публикацията работи: Петър Ненов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна